Od 1.6. zabrana parkiranja i zaustavljanja vozila na javnim površinama

Ispis
Objavljeno Srijeda, 06 Svibanj 2015

Vijece2715

Vijece2715
Nakon što je Odluka o poticajnim mjerama za razvoj poljoprivrede na području općine Orašje i Odluka o dopunama Odluke o komunalnom redu usvojena na prethodnim sjednicama Općinskog vijeća u obliku nacrta, na sjednici

održanoj 6. svibnja 2015. godine vijećnici su usvojili prijedloge ovih odluka. Izmjene Odluke o komunalnom redu odnose se na zabranu parkiranja i zaustavljanja vozila na javnim površinama, kao i na načine sankcioniranja prekršitelja novčanom kaznom, te blokadom kotača vozila s početkom primjene od 1.6.2015. godine. Odlukom o poticajnim mjerama za razvoj poljoprivrede propisan je način, uvjeti, kriteriji i postupak dodjele nepovratnih novčanih sredstava iz Proračuna općine Orašje za 2015. godinu za projekte ili nabavu novih sredstava za rad koji imaju za cilj razvoj i unapređenje poljoprivrede. Sredstava će se dodjeljivati po javnom natječaju kojeg će raspisati Općinski načelnik.

Stupanjem na snagu Zakona o stvarnim pravima ukinuta je dodjela neizgrađenog građevnog zemljišta na korištenje radi građenja, a uvedeno je da se zemljište u postupku javnog nadmetanja-licitacije  prodaje najpovoljnijem ponuđaču s kojim se sklapa odgovarajući ugovor u formi notarski obrađene isprave. Vijećnici su zato usvojili prijedlog Odluke o prodaji građevinskog zemljišta putem javnog nadmetanja kojom će se raspisati javni natječaj za prodaju zemljišta po početnoj cijeni od  22.400,00 KM, a što iznosi 25 KM/m2. Predmetno zemljište se ne može prodati po cijeni nižoj od utvrđene, a s najpovoljnijim ponuđačem Općinski načelnik će sklopiti kupoprodajni ugovor kojim će se urediti međusobna prava i obveze.

U Komisiju za dovršetak poslova komasacije za K.O. Kopanice i K.O. Vidovice započete 1983. godine, a radi stavljanja u službenu upotrebu baze podataka katastra nekretnina (BPKN) imenovani su: Gabrijela Martinović Dominković, Rizama Tukulj, Manda Kopić, i Stjepan Jurić.

Odlukom o poslovima upravljanja grobljima ti radovi u MZ Vidovice povjereni su Luki Katiću iz Vidovica.

Zaključkom je usvojeno Izvješće o izvršenju Proračuna Općine Orašje za prva tri mjeseca 2015. godine kao i izvješća o radu J.P „Vodovod i odvodnja“ i J.U. Dom zdravlja Orašje za 2015. godinu.

Predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva je na kraju sjednice podnio izvješće o provedenim Općim izborima 2014. godine, koje je također usvojeno.