Veleposlanik Kraljevine Norveške u BiH otvorio dograđeni dio Dječjeg vrtića Pčelica

Ispis
Objavljeno Četvrtak, 18 Studeni 2021

Vrtic i ambasador 1

Vrtic i ambasador 1
Veleposlanik Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Olav Reinertsen, boravio je u Posavini, gdje je posjetio obrazovne ustanove opremljene u okviru projekta “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta (EGG)"

te otvorio novoizgrađeni dio Dječjeg vrtića „Pčelica“ u Orašju. Veleposlanika su u Orašju polaznici Dječjeg vrtića srdačno pozdravili posebnim programom: pjesmama, norveškim zastavama, crtežom i zahvalnicom koje su sami izradili. Tom je prigodom veleposlanik i službeno, zajedničkim presijecanjem vrpce s ministricom Anom Andrić, otvorio novosagrađeni dio vrtića u Orašju, nakon čega je obišao nove prostore u pratnji ravnateljice vrtića Dijane Živković. U izjavi za medije istaknuo je zadovoljstvo što je u društvu djece koja su budućnost svakog prostora: "Mislim da se svi možemo složiti oko ovoga da budućnost pripada ovoj djeci. Jako sam ponosan što sam danas uspio vidjeti i čuti ovu djecu kako pjevaju, a posebno mi je drago što imaju moju norvešku zastavu. Dozvolite mi da kažem još nešto što je važno za Norvešku, a vezano je za Bosnu i Hercegovinu. Danas sam u posjeti školama, obrazovnim centrima, a sada sam evo i u vrtiću. Ono što mi radimo u smislu potpore obrazovnom sektoru i školstvu, posebno u ovoj regiji upravo ima za svrhu omogućiti mladim generacijama da se uspješno susretnu sa sutrašnjicom. To radimo upravo zbog toga što razvoj gospodarstva u svim društvima toliko brzo napreduje, da upravo ono što je potrebno, jeste doprinos razvoju informacijsko komunikacijskih tehnologija čak i na ovom nivou vrtića. To je od izuzetne važnosti za budućnost. I upravo zbog toga sve ovo radimo, da pripremimo ovu predivnu malu i prelijepu djecu za jedno novo sutra koje je svakako drugačije od onog vremena koje mi sad imamo" kazao je u Orašju veleposlanik Reinertsen. Uz delegaciju iz UNDP BiH, na svečanom otvaranju dograđenog dijela Vrtića bio je i načelnik Općine Orašje Marijan Oršolić.

Projekt EGG, u suradnji s Vladom Kraljevine Norveške, implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP u BiH). Kroz realizaciju projekta, Norveška je, između ostalog, izdvojila oko 900.000 KM za opremanje ukupno 24 škole u cijeloj zemlji. Kraljevina Norveška je u proteklom periodu, osim kroz Projekt EGG, pružila i značajnu podršku Bosni i Hercegovini tokom oporavka od katastrofalnih poplava 2014. godine te kroz pomoć u medicinskoj opremi potrebnoj za borbu protiv Covida-19.

Vrtic i ambasador 4

Vrtic i ambasador 4