Obavijest o prijavi prava na nekretninama

Ispis
Objavljeno Utorak, 14 Prosinac 2021

Sud

Sud
Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove poziva osobe koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Donja Mahala I, Donja Mahala III i Kostrč iz općine Orašjeda prijave svoja prava na nekretninama

u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Orašju. Javnom objavom Općinskog suda u Orašju je dana 5.11.2021. pokrenuta procedura uspostave i zamjene zemljišne knjige. Ovim prilikom pozivamo sve osobe da prijave svoje nekretnine i to najdalje do 5.1.2022. godine.Prijave se mogu izvršiti u zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Orašju na adresi Jug I, Zaobilaznica b.b., svakim radnim danom od 09:00-15:00 sati.Sud oglasom poziva stanovnike da u roku od 60 dana od dana objave oglasa prijave svoja prava na nekretninama zemljišnoknjižnom uredu, i tu svoju prijavu dokažu podneskom u dva primjerka. Podnesak koji se dostavlja uz prijavu je najčešće ugovor o kupoprodaji, rješenje o nasljeđivanju (original ili ovjerena kopija), odnosno isprava na osnovi koje je građanin stekao pravo vlasništva na svojoj nekretnini.

Također, pozivaju se svi vlasnici stanova i poslovnih prostora u katastarskim općinama Donja Mahala I, Donja Mahala III i Kostrč iz općine Orašje čije je vlasništvo bilo upisano u Knjigu položenih ugovora, da provjere prijenos svog prava vlasništva iz Knjige položenih ugovora u zemljišnu knjigu po podacima novog premjera uvidom u istu, u navedenim zakonskim rokovima, kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava.

Svi upisi u zemljišnu knjigu za katastarske općine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru “Projekta registracije nekretnina”, provoditi će se bez naplate sudske takse. Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je pokrenula Projekt registracije nekretnina, u okviru kojeg se provodi usklađivanje podataka iz katastra i zemljišne knjige. Dodatne informacije o Projektu registracije nekretnina možete zatražiti putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.