Prof. dr. sc. Dragan Čović počasni građanin Općine Orašje u 2021. godini, javno priznanje bit će dodijeljeno na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Orašje

Ispis
Objavljeno Četvrtak, 07 Listopad 2021

Vijeće 9.21

Vijeće 9.21
Nepunih sat vremena trajala je 9. sjednica Općinskoga vijeća Orašje održana 6. listopada 2021. godine na kojoj su vijećnici usvojili svih devet točaka, a koje je predsjednik Stanko Vincetić predložio za dnevni red. Zasjedanje je započelo usvajanjem zapisnika s prethodne sjednice i vijećničkim pitanjima i inicijativama, koje su uputili Emir Beširević, Marinko Džoić, Nikola Ilišević i Nusret Saltović.

Na dnevnom redu potom se našla dodjela javnih priznanja Općine Orašje za ovu godinu. Na javni poziv Komisije za dodjelu javnih priznanja za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Općine Orašje u 2021. godini, dostavljeno je ukupno osam pravovremenih prijedloga, a nakon analize potpunih prijedloga, Komisija je predložila tri kandidata. Prihvaćen je prijedlog Stanka Vincetića i Marijana Oršolića da se javno priznanje „Počasni građanin Općine Orašje u 2021. godini“ dodjeli prof.dr.sc. Draganu Čoviću, zbog izuzetnih zasluga i doprinosa razvitku i ugledu Općine Orašje, što je Komisija i predložila Općinskom vijeću na usvajanje. Većinom glasova ova je Odluka i usvojena, a priznanje će biti uručeno na svečanoj sjednici u povodu Dana Općine Orašje 23. listopada. Većinom glasova usvojena je i Odluka o dodjeli javnog priznanja „Plaketa Općine Orašje“, poduzetniku Dragi Živkoviću iz Kostrča, dok je jednoglasnu potporu dobila Odluka o dodjeli javnog priznanja „Plaketa Općine Orašje“ Županijskoj bolnici Orašje. Komisija za dodjelu javnih priznanja prihvatila je prijedloge Stanka Vincetića i Marijana Oršolića da se Plakete Općine Orašje dodijele Dragi Živkoviću i Županijskoj bolnici Orašje, za osobite uspjehe u radu i djelovanju kojima su doprinijeli razvitku i ugledu Općine Orašje, što su vijećnici također prihvatili.

Usvojene su i dvije odluke o prodaji gradskog građevinskog zemljišta u Orašju, putem javnog nadmetanja - licitacije. Riječ je o zemljištu u zoni Jug 3, u blizini hladnjače, površine 40,225 m2, za izgradnju objekta mješovite i gospodarske namjene, u skladu sa Urbanističkim planom Orašje, čija je početna cijena 3 KM /m2. Druga parcela je na Lameli 1, predviđena za izgradnju višestambene zgrade, površine 900 m2, s početkom cijenom od 50 KM/m2.

Na koncu zasjedanja vijećnici su usvojili i odluke o raspisivanju javnih natječaja za izbor i imenovanje članova Upravnog vijeća Doma zdravlja Orašje i Upravnog vijeća JU Dječji vrtić „Pčelica“ Orašje, budući da uskoro istječe mandat aktualnim sazivima.