50.000,00 maraka Domu zdravlja za nabavu aparata za snimanje zuba

Ispis
Objavljeno Četvrtak, 06 Svibanj 2021

Pedeset za Dom zdravlja

Pedeset za Dom zdravlja
Općina Orašje financirat će nabavu aparata za snimanje zuba koji će se nalaziti u Domu zdravlja Orašje. Općinski načelnik Marijan Oršolić odobrio je planirana novčana sredstava u iznosu od 50.000,00 KM za tu namjenu.

Time će Dom zdravlja, odnosno Stomatološka služba Doma zdravlja Orašje po prvi put u povijesti dobiti aparat za snimanje zuba ovakve kvalitete, a stanovnici općine Orašje neće za ovom uslugom morati ići u Brčko ili još dalje gradove.

"Nabavom aparata za snimanje zuba bit će kompletirana stomatološka usluga koju pruža Dom zdravlja Orašje svojim korisnicima. Stomatološka služba radi od 7 sati ujutro do 3 popodne i broji tri tima: dva tima za odrasle pacijente i jedan tim za djecu. Cijene popravka zuba u našem Domu zdravlja za osiguranike koštaju najviše do 10,00 KM što je i do pet puta jeftinije nego u privatnim ordinacijama. Jedino nam je nedostajao aparat za snimanje zuba kako bismo mogli pružiti kompletnu uslugu." kazao je ravnatelj Doma zdravlja Orašje Ivan Benković.

"Ovaj aparat je bio potreban za sve stanovnike općine Orašje zato što ga nema ni u privatnoj praksi niti u Domu zdravlja. Općina Orašje odlučila se da pomogne našim građanima da za ovom uslugom ne moraju ići izvan područja općine." dodao je načelnik Marijan Oršolić.

Načelnik Općine Orašje obećao je da će i dalje pratiti rad stomatološke službe u Orašju i u skladu s općinskim mogućnostima razvijati ovu službu nabavom i drugih stomatoloških pomogla poput novih stomatoloških stolica ili uređenjem stomatološke ordinacije u novoj zgradi Dom zdravlja.