Javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na Carinskom terminalu

Ispis
Objavljeno Ponedjeljak, 26 Kolovoz 2013

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Županija Posavska
Općina Orašje
Općinski Načelnik

Broj: 01-23-1299/13
Orašje, 23.08.2013. godine

Na temelju članka 4. Odluke o davanju u zakup poslovnih prostora-lokacija na Carinskom terminalu (“Službeni glasnik Općine Orašje”, broj: 8/11), Općinski načelnik  r a s p i s u j e


J A V N I    N  A  T  J  E  Č  A  J

za davanje u zakup poslovnog prostora-lokacije

na Carinskom terminalu


Predmet javnog natječaja je odabir najpovoljnijeg zakupoprimatelja radi davanja u zakup poslovnog prostora-lokacije na Carinskom terminalu u Orašju (u daljnjem tekstu: lokacija), koja se nalazi na graničnom prijelazu Orašje, u svrhu obavljanja bankarske djelatnosti.

Lokacije se nalaze na Carinskom terminalu Orašje, k.č. br. 1112/1, upisano u PL. broj 220, k.o. Orašje I koji se nalazi na graničnom prijelazu Orašje.

Broj lokacija koje se daju u zakup je 1.

NAPOMENA: Stanje lokacije i raspored može se vidjeti svakodnevno na licu mjesta.

3. Vrijeme trajanja zakupa

Lokacija se daje u zakup na korištenje na neodređeno vrijeme.

4. Visina naknade za korištenje lokacije

Početna visina zakupnine za korištenje lokacije iznosi mjesečno 150,00 KM po lokaciji + 10,00 KM/m2 bez PDV-a.

Zakupnina za korištenje lokacije plaća se unaprijed mjesečno, najkasnije do 5-tog u mjesecu za tekući mjesec na temelju ugovora o zakupu, te izdate fakture.

Zakupoprimatelj je obvezan po potpisivanju ugovora o zakupu lokacije položiti depozit u visini dviju mjesečnih zakupnina na općinski račun na ime mogućih potraživanja od strane zakupodavatelja.

Pravo sudjelovanja na javnom natječaju ima svaka pravna osoba koja se ima djelatnost bankarstva, izuzev osobe koja ima dugovanja prema Općini Orašje po bilo kom osnovu, koja u roku utvrđenom u ovom Javnom natječaju dostavi pisanu zatvorenu ponudu koja mora sadržavati:

-         prijavu za natječaj, koja mora sadržavati puni naziv tvrtke, sjedište, ID i PDV broj, podatke o odgovornoj osobi (ime, očevo ime, prezime, JMBG, točna adresa i kontakt telefon), potpis odgovorne osobe i pečat ponuđača,

-         ponuđenu visinu zakupnine za korištenje lokacije koja ne može biti niža od 150,00 KM po lokaciji + 10,00 KM/m2 bez PDV-a,

-         ovjerenu kopiju rješenja o upisu u sudski registar,

-         ovjerenu kopiju potvrde o registraciji poreznog obveznika,

-         uvjerenje/potvrdu Službe za financije općine Orašje da nema neizmirenih obveza prema općini po bilo kom osnovu,

-         ponuđeni rok zakupa.


Traženu dokumentacija, ne stariju od tri mjeseca računajući od dana objave javnog natječaja, dostaviti u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Ponude se dostavljaju u zatvorenoj koverti na adresu:

Općina Orašje, Treća ulica broj: 45, 76270 Orašje, ili osobno u Šalter salu Općine Orašje, sa naznakom: "Prijava na Javni natječaj za zakup lokacije na Carinskom terminalu – Ne otvarati, otvara Komisija".

Rok za podnošenje ponuda  je 15 dana od dana objavljivanja natječaja, odnosno do 09.09.2013.godine do 15,00 sati.

Neblagovremene i nepotpune ponude i ponude podnesene protivno uvjetima natječaja Komisija će odbaciti.

Obveze zakupoprimatelja:

  1. uzeti u zakup lokaciju na ponuđeni odnosno ugovoreni rok,
  2. lokaciju koristiti za postavljanje privremenog objekta-kontejnera,
  3. za potrebe objekta o svom trošku izvršiti priključak na elektro i telekomunikacijsku mrežu,
  4. redovito izmirivati zakupninu za korištenje lokacije,
  5. redovito izmirivati troškove komunalnih usluga i naknada, te plaćati i ostale troškove koji nastaju korištenjem lokacije,
  6. nakon isteka roka trajanja zakupa lokaciju isprazniti i vratiti Općini u urednom stanju.


Obveze zakupodavatelja:

  1. dati u zakup lokaciju u svrhu obavljanja bankarske djelatnosti,
  2. omogućiti nesmetan pristup zakupoprimatelju i njegovim klijentima.


Kriterij za dodjelu lokacije u zakup je visina ponuđene naknade – zakupnine (cijena).

Najpovoljnijom ponudom smatrat će se ona ponuda koja uz ispunjenje svih uvjeta iz natječaja sadrži i najviši iznos ponuđene zakupnine.

U slučaju da dva ili više sudionika ponude isti najviši iznos zakupnine, prednost ima onaj sudionik koji je ranije dostavio ponudu.


Otvaranje ponuda, analizu ponuda i utvrđivanje rezultata natječaja provodi Komisija za zakup lokacije, koju imenuje Općinski načelnik, a Odluku o davanju u zakup donijet će Općinski načelnik.

Sa izabranim korisnikom lokacije zaključit će se Ugovor kojim će se definirati međusobna prava i obveze, sukladno Odluci o davanje u zakup poslovnih prostora-lokacija na Carinskom terminalu, u roku od pet dana od dana konačnosti Odluke o dodjeli u zakup.

Ukoliko najuspješniji sudionik odbije zaključiti ugovor u roku od pet dana, ugovor će se zaključiti sa sljedećim najpovoljnijim sudionikom.

O rezultatima Javnog natječaja svi sudionici biti će pravovremeno obaviješteni pisanim putem.

Općina Orašje ne snosi nikakve troškove sudjelovanja ponuđača u ovom postupku i zadržava pravo ne prihvaćanja niti jedne ponude ili poništenje Javnog natječaja u bilo koje vrijeme prije sklapanja ugovora u slučaju da ocijeni da nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva i pri tome ne snosi nikakvu odgovornost prema sudionicima postupka, niti je dužan obrazložiti takvu odluku.

Javni natječaj će biti objavljen na oglasnoj ploči Općine Orašje, službenoj web - stranici Općine Orašje i u programu Radiopostaje Orašje.

Za sve dodatne informacije obratiti se u zgradu općine Orašje – Služba za upravljanje imovinom (ured broj: 30 i 15), ili na telefon: 031/712-322 lokal 230 ili 224, u vremenu od 8,00 do 15,00 sati (kontakt osobe: mr.sc. Ruža Nedić i Manda Kosić).

 

Općinski načelnik

Đuro Topić