Javni poziv za prijavu kandidata za općinske instruktore i popisivače za područje općine Orašje

Ispis
Objavljeno Srijeda, 10 Srpanj 2013

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

Županija Posavska

Općina Orašje

Popisno povjerenstvo

Broj: 01-13-810/13

Orašje, 10.07.2013.godine

Na temelju članka 26. Zakona o Popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine („Službeni glasnik BiH“ broj 10/12 i 18/13) Popisno povjerenstvo općine Orašje objavljuje

 

JAVNI POZIV

ZA PRIJAVU KANDIDATA

ZA OPĆINSKE INSTRUKTORE I POPISIVAČE

ZA PODRUČJE OPĆINE ORAŠJE

 

 

Ovim Javnim pozivom Popisno povjerenstvo općine Orašje poziva sve zainteresirane kandidate da se prijave za obavljanje poslova općinskih instruktora i popisivača u provođenju Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine na području općine Orašje.

Zainteresirani kandidati za općinske instruktore i popisivače su dužni da se osobno prijave u prostorijama Popisnog povjerenstva na adresi: Općina Orašje, Treća ulica broj 45. 

Prijave za sudjelovanje u Popisu će se zaprimati od 11. 07. do 31. 07. 2013. godine, u vremenu od 10 do 15 sati u uredu broj 36. i  8.

Kandidat se može prijaviti samo za rad u svojstvu općinskog instruktora ili popisivača.

OPĆINSKI INSTRUKTORI

Obveze u Popisu: obuka popisivača,  obilazak terena pred Popis i provjera usuglašenosti skica i opisa popisnih krugova sa stanjem na terenu, organizacija i praćenje rada popisivača,  pregled i kontrola popunjenih popisnih obrazaca, drugi poslovi po nalogu Popisnog povjerenstva i državnog/entitetskog instruktora.

Uvjeti koje kandidat za općinskog instruktora treba da ispunjava:

- da je državljanin BiH,

- da ima najmanje 18 godina na dan kada aplicira (punoljetna osoba),

- da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak;

- da ima stečeno najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju,

- da je po mogućnosti stanovnik naseljenog mjesta ili općine u kojoj će obavljati poslove općinskog/gradskog instruktora,

- da bude raspoloživ preko dana, uvečer i vikendom za posao,

- da posjeduje psiho-fizičke sposobnosti za obavljanje terenskog rada.

Spiskovi kandidata koji su izabrani za instruktažu biće objavljeni najkasnije do 25. 8. 2013. godine u prostorijama Popisnog povjerenstva (oglasna ploča Općine Orašje) i web stranicama statističkih institucija u Bosni i Hercegovine.

Kandidati koji uđu u uži izbor, obvezni su da u razdoblju od 25. do 30. 8. 2013. godine Popisnom povjerenstvu podnesu kopije sljedećih dokumenata (uz dostavljanje na uvid originalnih dokumenata): Osobne iskaznice; Diplome; Uvjerenje zavoda za zapošljavanje (ukoliko dokazuju nezaposlenost); Indexa (za studente); Dokaz da je kandidat bio branitelj, invalid rata, civilna žrtva rata, član obitelji poginulog branitelja.

Kandidati izabrani za općinske instruktore prolaze petodnevnu instruktažu u razdoblju od 6. do 10. 9. 2013. godine i nakon odslušane instruktaže (obvezno prisustvo svakog dana), kandidatipolažu završni test nakon kojega se, ovisno o kvaliteti završnog testa i bodovne liste, uključuju u Popisu svojstvu općinskog instruktora ili raspoređuju kao rezerva.

POPISIVAČI

Zadaci popisivača u Popisu: obilazak terena pred Popis, popisivanje ''od vrata do vrata'' i drugi poslovi po nalogu općinskog instruktora i Popisnog povjerenstva.

Popisivači moraju u dva tjedna popisati sve jedinice Popisa (stanovnike, kućanstva i stanove). Popisivanje na terenu traje od 1. do 15. listopada 2013. godine (uključuje subote i nedjelje) od jutra do navečer, pa je nužan preduvjet da kandidat za popisivača u tom razdoblju nema poslovnih/školskih obveza, jer se od popisivača očekuje puni dnevni angažman.

Uvjeti koje kandidat popisivača treba da ispunjava:

- da je državljanin BIH,

- da ima najmanje 18 godina na dan kada aplicira (punoljetna osoba),

- da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak,

- da ima stečeno najmanje srednje obrazovanje,

- da je po mogućnosti stanovnik naseljenog mjesta ili općine u kojoj će obavljati poslove popisivača,

- da ima čitak rukopis,

- da bude raspoloživ preko dana, uvečer i vikendom za posao,

- da posjeduje psiho-fizičke sposobnosti za obavljanje terenskog rada.

Lista kandidata koji budu izabrani za instruktažu biće objavljena najkasnije do 25. 08. 2013. godine u prostorijama Popisnog povjerenstva (oglasna ploča Općine Orašje) i web

stranicama statističkih institucija u Bosni i Hercegovini.

Kandidati koji uđu u uži izbor, obvezni su da u razdoblju od 25. do 30. 08. 2013. godine Popisnom povjerenstvu podnesu kopije sljedećih dokumenata (uz dostavljanje na uvid originalnih dokumenata): Osobne iskaznice; Diplome; Uvjerenje zavoda za zapošljavanje (ukoliko dokazuju nezaposlenost); Indexa (za studente); Dokaz da je kandidat bio branitelj, invalid rata, civilna žrtva rata, član obitelji poginulog branitelja.

Kandidati izabrani za popisivače prolaze petodnevnu instruktažu u razdoblju od 16. do 20. 09. 2013. godine i nakon odslušane instruktaže (obvezno prisustvo svakog dana), kandidati polažu završni test nakon kojega se, ovisno o kvaliteti završnog testa i bodovne liste, uključuju u Popis u svojstvu popisivača ili raspoređuju kao rezerva.

NAPOMENA: Svi kandidati za općinske instruktore ili popisivače koji zadovoljavaju navedene uvjete iz Javnog poziva trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i kemijsku olovku radi popunjavanja Prijave o sudjelovanju u Popisu.

Kandidat svojim potpisom jamči istinitost podataka navedenih u Prijavi.

Ukoliko se utvrdi da podaci nisu točni, kandidat neće ući u izbor za općinskog instruktora ili popisivača, odnosno isključuje se iz daljnjih aktivnosti Popisa.

Kandidati koji budu obavljali poslove općinskog instruktora ostvaruju pravo na prosječnu naknadu u iznosu od 610,00, a točan iznos će ovisiti od broja popisivača i broja popunjenih popisnih obrazaca, što će detaljno biti regulirano Procedurama za plaćanje sudionika u Popisu.

Kandidati koji budu obavljali poslove popisivača ostvaruju pravo na naknadu na osnovu broj popisnih obrazaca i to: urbano područje: za P1=1,75 KM i P2=1,75 KM i ruralno područje za P1=1,95 KM i P2=1,95 KM.

                                                                                                          

                                                                   Predsjednica

                                                            Popisnog povjerenstva

                                                         _____________________

                                                            Gabrijela Martinović

                                                                 Dominković