Orašje u znaku Srebrenice

Ispis

Srebrenica 2

Srebrenica 2
U organizaciji Udruženja "Žene Orašja" i na području općine Orašje odana je počast žrtvama Srebrenice. Mirnom okupljanju u parku, molitvi i šetnji kroz ulice grada Orašja, pridružili su se članovi Udruženja Sumejja, Udruženja Narcisa

i Udruženja Žene sa Save, vijećnici u Općinskom vijeću na čelu s dopredsjednikom Mehmedom Memiševićem, kao i stanovnici općine Orašje. Tim povodom, sudionici mimohoda nosili su cvjetove Srebrenice kao i zelene marame koje asociraju na zelene tabute. Mimohod je podržala i Općina Orašje, a same sudionike pozdravio je i načelnik Općine Đuro Topić: "Drago mi je da smo dio sjećanja na Dan Srebrenice, na ono što se tamo dogodilo 1995. godine. Želimo podijeliti žalost s obiteljima kojima se to dogodilo i želimo vjerovati da se više nikada neće dogoditi na ovim prostorima da se ljudi ubijaju samo zato što su druge vjere ili nacije."

Uz ovo obilježavanje Dana sjećanja na Srebrenicu u Orašju, put Srebrenice na "Marš mira" krenuli su i članovi Nevladine organizacije mladih Puls iz Orašja. U pet dana sudionici, većinom mladi, pješke će prijeći 110 kilometara do Srebrenice kako bi tamo danas 11.07., zajedno sa ostalim sudionicima odali počast nevinim žrtvama Podrinja. Samoinicijativno grupa građana iz Orašja otputovala je danas za Srebrenicu, kao i grupa motorista.

Srebrenica 1

Srebrenica 1