„Poduzetnička zona Dusine“ Orašje predstavljena na dva međunarodna gospodarska sajma

Ispis

NoviSad

NoviSad
Mogućnosti i prednosti ulaganja u „Poduzetničku zonu Dusine“ Orašje predstavljene su na dvije najznačajnije gospodarske manifestacije u regiji: 19. Međunarodnom sajmu gospodarstva održanom u Mostaru u periodu od 12.-16. travnja

i 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu u periodu od 14. – 20. svibnja 2016. godine. Ove manifestacije već tradicionalno privlače veliku pažnju brojnih domaćih i stranih investitora tako da su predstavnici Tima za implementaciju Projekta „Održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje“ („Municipality of Orašje Sustainable Local Economic Development“ – MOSLED) imali priliku uspostaviti prve kontakte koji bi u kasnijem periodu mogli prerasti i u zajedničku poslovnu suradnju. Posjetiteljima sajmova predstavljeni su i podijeljeni marketinški i promotivni materijali lokacije općine Orašje pripremljeni u sklopu Projekta MOSLED: Plan Marketing lokacije općine Orašje, Investicijski vodič općine Orašje, info letci „Poduzetničke zone Dusine“ Orašje, te  info letci samog Projekta.

Projekt „Održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje“ („Municipality of Orašje Sustainable Local Economic Development“ – MOSLED) financira EU kroz Program IPA 2011 u okviru podrške lokalnom ekonomskom razvoju u BiH. Ciljevi Projekta su pružanje institucionalnih, formalnih i infrastrukturnih uvjeta za održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje, te pružanje podrške malim i srednjim poduzećima kroz osiguranje bolje komunalne infrastrukture u "Poduzetničkoj zoni Dusine“ Orašje i razvijanje poduzetničkih i tehničkih usluga kroz jačanje uloge i kapaciteta Centra za poduzetništvo i Poslovnog inkubatora općine Orašje. Ukupna vrijednost projekta je 461.265,93 EUR, od čega EU financira 391.885,93 EUR (85%), a Općina Orašje i partneri sufinanciraju projekt sa 69.380,00 EUR (15%).