Smanjene cijene mjesečnih parking karti za stanare, ostale građane, pravne i fizičke osobe

Ispis

Vijece3616

Vijece3616
Nakon usvajanja dnevnog reda od 15 točaka, Zapisnika sa prethodne sjednice, vijećničkih pitanja i inicijativa, vijećnici Općinskog vijeća Orašje raspravljali su o odlaganju građevnog otpada čiji je prijedlog Odluke bio prva radna točka

dnevnog reda 36. sjednice održane 20. travnja 2016. godine. Usvojenom Odlukom o odlaganju građevnog otpada definirano je mjesto, način i postupak odlaganja građevnog otpada i otpada od rušenja objekata kao što su zemlja, šut, malter, blokovi, beton i slično. Parcela veličine 2550 m2 na lokaciji „Dusine“ u blizini trgovačkog centra Bingo služit će za odlagalište građevinskog otpada, a odlagalištem će upravljati J.P. „Komunalac“. Investitor je po ovoj Odluci dužan dostaviti 15 dana prije od odlaganja građevnog otpada zahtjev Općini Orašje koja je zadužena za izdavanje odobrenja za odlaganje.

Općinsko vijeće Orašje odobrilo je prodaju zemljišta površine 64 m² po cijeni od 1.600,00 KM putem izravne pogodbe Emiru Haurdiću i to radi oblikovanja građevne čestice.

Radi izgradnje ceste u dijelu ulice Oslobođenja u MZ Tolisa, Vijeće je Odlukom utvrdilo javni interes, te odobrilo izvlaštenje devet parcela zemljišta koja se nalaze na budućoj cesti. Radi se o cesti koja postoji već 30-ak godina, a koju su vlasnici predmetnih parcela samostalno napravili kako bi došli do svojih posjeda. Ovom Odlukom će se zapravo uskladiti stvarno stanje na terenu sa stanjem u katastarskim i zemljišnim knjigama.

Općina Orašje donirat će iznos od 5.000,00 KM za projekt obnove Vodotornja u Vukovaru koji se provodi pod nazivom „Vukovarski vodotoranj – Simbol hrvatskog zajedništva“, odlučeno je na sjednici Vijeća, a na prijedlog koji je došao iz Grada Vukovara.

Sa četiri članka dopunjena je Odluka o reguliranju prometa na području grada Orašja i to radi radi namjere Općine Orašje da pusti u promet ulicu kod caffe „Klub 92“-Trg Slobode, te da se u ovoj i X. ulici uredi način parkiranja.

U Odluci o organizaciji i načinu naplate parkiranja u gradu Orašju smanjene su cijene parkiranja odnosno mjesečnih i godišnjih karti za stanare, za ostale građane i za pravne i fizičke osobe. Tako će mjesečna karata za stanare, a i za ostale građane u drugoj zoni umjesto dosadašnjih 15,00 KM iznositi 8,00 KM, a za pravne i fizičke osobe smanjena je cijena parkiranja sa 40,00 KM na 30,00 u prvoj zoni, odnosno sa 30,00 na 20,00 KM u drugoj zoni. Smanjene su i cijene godišnjih karata za 10% za sve kategorije. Odlukom je uvedeno i parkiranje u Desetoj ulici odnosno preko puta ćevabdžinica kod parka, i parkiranje kod caffe „Kluba 92 – Trg Slobode“.

U nastavku sjednice Općinsko vijeće je usvojilo i Rješenje o stvarnoj služnosti odnosno pravo polaganja TK kabela i cijevi u putnom pojasu lokalnih i nekategoriziranih putova u korist JP HT d.d. Mostar.

Marijan Živković imenovan je za općinskog pravobranitelja u Općinskom pravobraniteljstvu u Orašju nakon provedenog javnog natječaja i pribavljene suglasnosti ministrice pravosuđa i uprave Županije Posavske.

Usvojena su i dva nacrta kao dobra osnova za izradu prijedloga Odluka: nacrt Odluke o poticajnim mjerama za razvoj poljoprivrede i nacrt Odluke o novčanoj pomoći višečlanim obiteljima o čemu će više rasprave biti na jednoj od narednih sjednica vijeća.

Na kraju sjednice usvojeno je Izvješće o radu JP „Radiopostaja Orašje“ d.o.o. Orašje za prošlu godinu kao i Odluka o načinu pokriću gubitka, te Izvješće o implementaciji Odluke o poticajnim mjerama razvoja poduzetništva i obrta na području općine Orašje za 2015. godinu.