Izabrani najbolji općinski sportaši za 2015. godinu

Ispis

Sportasigodine 1

Sportasigodine 1
Za najboljeg sportaša po drugi put Upravni odbor Športskog saveza općine Orašje proglasio je Benjamina Jahića iz Orašja, člana Taekwondo kluba Orašje. Jahić je u protekloj godini bio pobjednik na državnom prvenstvu u Visokom,

zatim na Trećem prvenstvu FBiH u Sarajevu i na jakom međunarodnom turniru u Fojnici. Pet godina nastupa u reprezentaciji BiH i nositelj je crnog pojasa 2.dan.

Barbara Benković iz Ugljare, članica Taekwondo kluba Orašje, po treći put se okitila titulom najbolje sportašice općine Orašje. Brojne uspjehe ostvarila je tijekom 2015.godine, a najviše se ponosi zlatnom medaljom i titulom seniorske državne prvakinje do 57 kg na prvenstvu BiH u Visokom. Također je nositeljica crnog pojasa 2.dan.

Za najbolju momčad proglašen je Taekwondo klub Orašje čiji su članovi u 2015.godini osvojili 5 zlatnih, 4 srebrene i 6 brončanih medalja, te 7 pokala za najboljeg juniora, seniora i seniorku, te ekipno u kategorijama juniora i seniora.

Priznanje za najboljeg športskog djelatnika posmrtno je dodijeljeno Anti Baotiću koji je gotovo tri desetljeća bio na najodgovornijim dužnostima u NK Dinamo iz Donje Mahale. Deset godina je bio na čelu Športskog saveza općine Orašje, a napisao je i knjigu „60 plavih proljeća“ o NK Dinamu.

Specijalna priznanja u ostalim kategorijama dobili su Srednja strukovna škola Orašje, NK Bok, Ivana Mikić iz Vidovica članica Šahovskog kluba Orašje, Auto moto klub Posavac Orašje, Privatno poduzeće Športsko-rekreacijski centar Bazeni Orašje i Malik Smajlović iz Orašja član Karate kluba Bosanac Orašje.

Nagrade najuspješnijim uručili su Luka Pejičić dopredsjednik Športskog saveza općine Orašje i Mladen Marković pomoćnik Općinskog načelnika za opću upravu, branitelje i društvene djelatnosti koji je tom prilikom kazao: „Drago mi je da ponovno u svojim redovima imamo državne i federalne prvake, osvajače brojnih odličja u zemlji i inozemstvu, sudionike natjecanja čak i na svjetskim smotrama. Općina Orašje iz svojeg Proračuna redovito izdvaja sredstva za sportske klubove i pojedinačne sportove, a svake godine nastojimo uvećati taj iznos kako bi doprinijeli okupljanju što većeg broja mladih da se bave sportom. Istaknuo bih veliku ulogu sportskih entuzijasta koji u radu i razvoju mladih sportaša ulaže sebe i svoje znanje i ne postavljaju pitanje sredstava kojih nikad nije dosta. U današnjem vremenu ovdje je sve manje omladine, a cilj nam je okupiti ih i raditi s njima kako bi se izvukli od brojnih izazova današnjice koji nisu dobri za našu omladinu. Već duže godina radimo na izgradnji športske dvorane u Orašju i nadamo se da će u skorije vrijeme biti uređena kako bi otvorili vrata dvoranskim sportovima.“

Sportasigodine 2

Sportasigodine 2