Promocija „Poduzetničke zone Dusine“ Orašje na međunarodnom sajmu VIROEXPO u Virovitici (RH)

Ispis

Viroexpo 1

Viroexpo 1
U sklopu 21. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO koji je održan u Virovitici od 26. do 28. veljače 2016. godine predstavnici Tima za implementaciju i Savjetodavnog odbora Projekta „MOSLED“

u suradnji sa Gospodarskom komorom FBiH, Gospodarskom komorom ŽP i Udrugom privatnih poduzetnika općine Orašje su kroz trodnevni nastup predstavili mogućnosti i prednosti ulaganja u „Poduzetničku zonu Dusine“ Orašje.  Ovogodišnji sajam je okupio 750 izlagača iz 27 zemalja i zabilježio rekordnu posjećenost od preko 26 000 posjetitelja. Kako je nastup na sajmu pokazao dobre rezultate u pravcu uspostavljanja i proširenja poslovne suradnje Općine Orašje sa potencijalnim ulagačima iz susjednih zemalja, u okviru Projekta „Održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje“ („Municipality of Orašje Sustainable Local Economic Development“ – MOSLED“, tijekom 2016. godine  „Poduzetnička zona Dusine“ Orašje biti će predstavljena na još dva međunarodna gospodarska sajma u BiH i Republici Srbiji.

Projekt „Održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje“ („Municipality of Orašje Sustainable Local Economic Development“ – MOSLED) financira EU kroz Program IPA 2011 u okviru podrške lokalnom ekonomskom razvoju u BiH. U implementaciji Projekta pored Općine Orašje koja je njegov nositelj sudjeluju i partneri Poduzetnički centar Pleternica i Udruga privatnih poduzetnika Orašje. Ukupna vrijednost projekta je 461.265,93 EUR, od čega EU financira 391.885,93 EUR (85 %), a Općina Orašje i partneri sufinanciraju projekt sa 69.380,00 EUR (15 %).

Viroexpo 2

Viroexpo 2