Drugi okrugli stol za poduzetnike: Predstavljanje mogućnosti korištenja kreditnih sredstava Garantnog fonda NERDA

Ispis

Garantnifond2

Garantnifond2
Općina Orašje u okviru implementacije Projekta „Održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje“ („Municipality of Orašje Sustainable Local Economic Development“ – MOSLED) koji financira Europska unija organizira

drugi okrugli stol na temu „Predstavljanje mogućnosti korištenja kreditnih sredstava Garantnog fonda NERDA“ koji će se održati dana 16.10.2015. godine (petak) u hotelu „Derby“ u Orašju s početkom u 11,00 sati. Priključenje Općine Orašje „Garantnom fondu NERDA“ jedan je od najznačajnijih rezultata Projekta „MOSLED“ jer će njegovo ostvarenje omogućiti malim i srednjim poduzećima i obrtnicima registriranima na području općina Orašje i Domaljevac – Šamac lakši pristup povoljnim kreditnim linijama namijenjenih njihovom daljem rastu, razvoju i otvaranju novih radnih mjesta. Kroz Garantni fond poduzeća i obrti moći će ostvariti kreditna sredstva u iznosu od 5.000,00 do 100.000,00 KM uz rok otplate do 5 godina i mogući grace period do 6 mjeseci. U prvom dijelu okruglog stola predstavnici Udruženja za razvoj NERDA Tuzla predstavit će mogućnosti korištenja kreditnih sredstva Garantnog fonda NERDA, kao i potrebnu dokumentaciju za analizu kreditnog zahtjeva, dok će u drugom dijelu organizator okruglog stola predstaviti novu poticajnu mjeru Općine Orašje vezanu za subvencioniranje kamatne stope malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima registriranima na području općine Orašje koji pristupe Garantnom fondu „NERDA“ Tuzla.

Projekt „Održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje“ („Municipality of Orašje Sustainable Local Economic Development“ – MOSLED) financira EU kroz Program IPA 2011 u okviru podrške lokalnom ekonomskom razvoju u BiH. U implementaciji Projekta pored Općine Orašje koja je njegov nositelj sudjeluju i partneri Poduzetnički centar Pleternica i Udruga privatnih poduzetnika Orašje. Ukupna vrijednost projekta je 461.265,93 EUR, od čega EU financira 391.885,93 EUR (85 %), a Općina Orašje i partneri sufinanciraju projekt sa 69.380,00 EUR (15 %).Ciljevi Projekta su pružanje institucionalnih, formalnih i infrastrukturnih uvjeta za održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje, te pružanje podrške malim i srednjim poduzećima kroz osiguranje bolje komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni „Dusine“ Orašje i razvijanje poduzetničkih i tehničkih usluga kroz jačanje uloge i kapaciteta Centra za poduzetništvo i Poslovnog inkubatora općine Orašje.