Projekt MOSLED: Nova zaposlenja i opremanje Poslovnog inkubatora

Ispis

MosledOpremanje

MosledOpremanje
U okviru implementacije projekta „Održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje“ („Municipality of Orašje Sustainable Local Economic Development“ – MOSLED) u Centru za poduzetništvo Orašje zaposlena su tri nova djelatnika

koja će kroz provedbu planiranih edukacija i treninga biti osposobljeni za pružanje stručnih i savjetodavnih usluga malim i srednjim poduzetnicima sa područja općine Orašje. 

U tijeku je i realizacija posljednjih aktivnosti na opremanju sedam uredskih prostora Poslovnog inkubatora Orašje koje uključuju njihovo opremanje uredskim namještajem i opremom, kao i potpuno opremanje zajedničke kuhinje. Uredski prostori Poslovnog inkubatora biti će na raspolaganju po vrlo povoljnim uvjetima poduzetnicima početnicima, te svim domaćim i stranim investitorima koji ulažu u općini Orašje.

Završetkom ovih aktivnosti Centar za poduzetništvo Orašje u čijoj je nadležnosti upravljanje Poslovnim inkubatorom i „Poduzetničkom zonom Dusine“ Orašje biti će u mogućnosti potencijalnim i postojećim investitorima pružati usluge „sve na jednom mjestu“ – „One stop shop“ i svojim aktivnostima doprinijeti gospodarskom razvoju i poticanju poduzetništva na lokalnom nivou.

Projekt „Održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje“ („Municipality of Orašje Sustainable Local Economic Development“ – MOSLED) financira EU kroz Program IPA 2011 u okviru podrške lokalnom ekonomskom razvoju u BiH“.       

U implementaciji projekta pored Općine Orašje koja je njegov nositelj sudjeluju i partneri Poduzetnički centar Pleternica i Udruga privatnih poduzetnika Orašje. Ukupna vrijednost projekta je 461.265,93 EUR, od čega EU financira 391.885,93 EUR (85 %), a Općina Orašje i partneri sufinanciraju projekt sa 69.380,00 EUR (15 %).

Ciljevi Projekta su pružanje institucionalnih, formalnih i infrastrukturnih uvjeta za održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje, te pružanje podrške malim i srednjim poduzećima kroz osiguranje bolje komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni „Dusine“ Orašje i razvijanje poduzetničkih i tehničkih usluga kroz jačanje uloge i kapaciteta Centra za poduzetništvo i Poslovnog inkubatora općine Orašje.