Smanjene cijene parkiranja u Orašju

Ispis

Vijece2815

Vijece2815
Vijećnici su na svojoj 28. sjednici održanoj 18. lipnja 2015. godine usvojili dnevni red od 11 točaka, Izvod iz zapisnika s 27. sjednice, prošli kroz vijećnička pitanja i inicijative, a zatim nakon rasprave usvojili Odluku o preuzimanju

obveze naknade štete uzrokovane utapanjem dvoje djece supružnika iz Zagreba 30.04.1997. godine pri prijevozu vozila skelom preko rijeke Save. Općina Orašje je ovom Odlukom preuzela obvezu isplate cjelokupnog iznosa štete i troškova parničnog postupka tuženih utvrđenog sudskom presudom ili sudskom nagodbom. 

S obzirom na to da postupak javnog nadmetanja – licitacije za prodaju gradskog građevinskog zemljišta u Orašju nije uspio zbog odustajanja sudionika s najpovoljnijom ponudom, vijećnici su podržali prijedlog Odluke kojom bi se omogućilo ponovno raspisivanje javnog oglasa za prodaju istog zemljišta po početnoj cijeni od 22.400,00 KM. Općinski načelnik ovlašten je za raspisivanje javnog oglasa.

Usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju visine cijene vode i odvodnje kojom je u cijeni vode uvećana fiksna naknada za baždarenje i fakturiranje računa dok je jedinična cijena vode po metru kubnom ostala ista. Mišljenje je Uprave J.P. „Vodovod i odvodnja“ d.o.o. Orašje, da kroz povećanje fiksnog dijela cijene vode, teret povećanja cijena bio bi ravnomjernije raspoređen na sve potrošače.

Odlukom o izmjenama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja u gradu Orašju smanjene su cijene parkiranja. Naknada za parkiranje u I zoni u iznosu od 0,70 KM smanjena je na 0,50 KM, a za parkiranje u II zoni s 0,50 KM na 0,40 KM. Nove cijene parkiranja primjenjivat će se od 28. lipnja 2015. godine.

Donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o privremenom korištenju javnih površina na području općine Orašje kojom su korisnici javnih površina u I i II zoni izjednačeni u plaćanju mjesečne naknade s čime bi se postigla pravična ravnoteža u plaćanju naknade.

U Povjerenstvo za ocjenjivanje i izbor pristiglih prijava po Javnom pozivu za dodjelu investicijskih potpora u svrhu poticanja razvoja poljoprivrede na području općine Orašje u 2015. godini imenovani su: Iljo Benković, Marko Oršolić, Joso Živković, Pero Baotić, Katica Dabić,

Rješenjem o razrješenju i imenovanju Vijeća za sigurnost prometa na području općine Orašje razriješeni su dosadašnji članovi, a na četiri godine imenovani: Magdalena Živković predsjednica i članovi Josip Marković, Zlatko Brašnić, Zvonko Brkić i Pašaga Hećimović.

Vijećnici su zaključkom dali suglasnost na Odluku o visini naknade za dodjelu grobnog mjesta i godišnje naknade za korištenje grobnog mjesta na grobljima u MZ Vidovice, a na kraju sjednice vijećnici su usvojili Izvješće o radu J.P. „Radiopostaja Orašje“ d.o.o. Orašje za 2014. godinu.