Uspostavljanje međusobne suradnje Crvenog križa Orašje i Crvenog križa Ulm

Ispis

CKUlm

CKUlm
Predstavnici Crvenog križa Orašje Petar Mikić i Josip Mijić s predstavnikom Općine Orašje Ilijom Baotićem boravili su u trodnevnoj posjeti u njemačkom gradu Ulmu. Sastali su se predstavnicima Odbora za pomoć

poplavljenoj Posavini Andreasom Raabom i Thomasom Baumgartnerom. Tom prilikom rečeno je da se vrše posljednje pripreme za prijevoz drugog kamiona prikupljenog namještaja za poplavljene koji bi trebao doći krajem mjeseca u MZ Vidovice. Isto tako započele su aktivnosti na prikupljanju sredstava za nabavu sjemena i gnojiva za jesensku sjetvu. Odbor za pomoć Posavini iz Ulma, a preko Crvenog križa Ulm i Orašje, početkom godine pomogao je 150 obitelji s područja općine Orašje u nabavi sjemena kukuruza, tri ugrožene obitelji u nabavi peći na drva, te 26 obitelji u namještaju. 

Drugoga dana posjete održan je sastanak u Crvenom križu Ulm čiji su domaćini bili Claudia Steinhauer i Eckart Fuchs. Cilj sastanka bio je dogovor oko međusobne suradnje dva crvena križa. Predstavnici Crvenog križa Orašje prezentirali su svoj dosadašnji rad, projekte i ideje za buduću suradnju, dok su predstavnici Crvenog križa Ulm pokazali Sklonište za beskućnike, takozvanu Banku hrane za socijalno ugrožene stanovnike Ulma, te prodavaonicu rabljene robe, a za kraj posjete zgradu i postrojenje Prve pomoći Crvenog križa Ulm. Zaključeno je da bi se najprije suradnja ova dva crvena križa mogla ostvariti kroz organiziranje kampova za mlade u suradnji s Crvenim križem iz Županje odnosno Hrvatske. Na tom projektu će se tek početi raditi kako bi na godinu bio i ostvariv. Nakon sastanaka u Ulmu predstavnici iz Orašja zaputili su se prema Münchenu i njihovom Crvenom križu koji je također pomogao Crveni križ Orašje za vrijeme prošlogodišnjih poplava.

CKUlm1

CKUlm1