Pod pokroviteljstvom predsjednika Federacije Marinka Čavare započela manifestacija Dani Tolise

Ispis

DT

DT
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara svečano je proglasio početak manifestacije Dani Tolise 2015. čiji je i visoki pokrovitelj. Petodnevna manifestacija Dani Tolise započela je u Dvoru Tolisa službenim programom u kojem su uz 

 

predsjednika Federacije BiH,  govorili župnik Župe Tolisa fra Marijan Živković, načelnik Općine Orašje Đuro Topić, predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić, generalni konzul Generalnog konzulata Tuzla Ivan Bandić i predsjednik Organizacijskog odbora Mario Oršolić. U drugom dijelu večeri predstavljena je fotomonografija pod nazivom „Slike iz Kredenca“. U sklopu manifestacije koja je ove godine organizirana po deveti put bit će održan šahovski turnir, odbojkaški turnir, dodjela književne nagrade Fra Martin Nedić, biciklijada, kazališna predstava, koncert KUD-a Tolisa, mimohod i međunarodna smotra folklora.

Prije nego što je otvorio Dane Tolise, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je Općinu Orašje i tom prilikom razgovarao s načelnikom Đurom Topićem i predsjednicom Općinskog vijeća Jelenom Martinović Čolić. Sastanku su nazočili i Đuro Delić, izaslanik u Domu naroda PFBiH i Blaž Župarić, zastupnik u Zastupničkom domu PFBiH. Na sastanku  je razgovarano o uzrocima i efektima poplava u lokalnim zajednicama i poduzetim akcijama na primjeru općine Orašje, kao jedne od najviše pogođenih općina u BiH, te je istaknuto da bi poduzeće za zaštitu od poplava trebalo biti smješteno uz rijeku Savu, a ne na udaljenosti od 200 km. Načelnik je istakao da oporavak u stambenim objektima još uvijek traje i da veliki problem predstavljaju štete u gospodarstvu i poljoprivredi jer će mnogo više sredstava trebati za njihovo ponovno oživljavanje. Predsjednik Federacije istakao je spremnost i suradnju u prevazilaženju posljedica poplava. 

Cavara

Cavara