Objavljen javni poziv za dodjelu investicijskih potpora u svrhu poticanja razvoja poljoprivrede na području općine Orašje

Ispis

Poljoprivreda

Poljoprivreda
Raspisan je javni poziv za raspodjelu sredstava iz Proračuna općine Orašje za 2015. godinu u svrhu dodjele investicijskih potpora za razvoj poljoprivrede na području općine Orašje, za ulaganja izvršena od 01.01.2015. godine.

Investicijske potpore se dodjeljuju za projekte koji imaju za cilj razvoj i unapređenje poljoprivrede, i to:

  1. Izgradnja sustava protugradnih mreža u voćnjacima,
  2. Izgradnja sustava za navodnjavanje u voćarskoj proizvodnji,
  3. Izgradnja sustava za navodnjavanje u povrtlarskoj proizvodnji – «na otvorenom»,
  4. Nabavka uređaja za zaštitu bilja u plasteničkoj proizvodnji povrća,
  5. Nabavka višegodišnje difuzne folije za pokrivanje plastenika,
  6. Izgradnja sustava za navodnjavanje u proizvodnji duhana,
  7. Izgradnja sustava za navodnjavanje u ratarskoj proizvodnji i proizvodnji vrbove šibe,
  8. Izgradnja novih farmskih objekata,
  9. Modernizacija postojećih farmskih objekata.

Podnositelji prijava fizičke i pravne osobe, te obrtnici mogu aplicirati za investicijsku potporu samo po jednom od navedenih projekata pod uvjetom da ispunjavaju uvjete i kriterije navedene u Javnom pozivu. Rok za podnošenje prijava je 22.06.2015. godine do 15.00 sati putem pošte ili u Šalter Sali Općine Orašje. Ocjenjivanje i izbor prijava pristiglih na Javni poziv izvršit će Povjerenstvo imenovano od strane Općinskog vijeća i isto će predložiti rang listu potencijalnih korisnika prema kriterijima utvrđenim Odlukom, te će je objaviti na oglasnoj ploči općine Orašje. Svi uvjeti i kriteriji koje podnositelji moraju ispunjavati nalaze se u tekstu Javnog poziva objavljenog u rubrici Natječaji, oglasnim pločama Mjesnih zajednica i oglasnoj ploči u Šalter Sali Općine Orašje, a za dodatne informacije može se obratiti i na broj telefona 712 322 kod stručne suradnice za poljoprivredu Katice Dabić.