Vijeće usvojilo izmjene Odluke o općinskim pristojbama: jedna marka za ovjeru autentičnosti rukopisa, prijepisa ili preslike originala

Ispis

Vijece2515

Vijece2515
Usvajanjem dnevnog reda od 11 točaka, Izvoda iz zapisnika sa 24. sjednice, vijećničkim pitanjima i inicijativama započela je 25. sjednica Općinskog vijeća Orašje održana 18. ožujka 2015. godine. Vijećnici su zaključkom usvojili Izvješće

o izvršenju Proračuna za 2014. godinu. Ukupni prihodi i primici Proračuna ostvareni su u iznosu od 6.892.484 KM i u odnosu na planirani iznos od 7.246.400 KM daju indeks izvršenja 95. Isti indeks izvršenja je i kod rashoda koji su ostvareni u iznosu od 6.969.636 KM. Deficit u iznosu od 77.152 KM bit će pokriven iz viška prihoda u 2015. godini.

Podržano je i Izvješće o radu Općinskog načelnika i službi za upravu u 2014. godini kao i Program rada Općinskog vijeća u 2015. godini. Program je sastavljen u 40 točaka i rečeno je da je to samo okvirni plan. Sjednice Vijeća će se održavati jednom mjesečno, po potrebi i češće.

Prijedlogom Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o općinskim pristojbama mijenjane su cijene usluga za spise i radnje pred službama općine Orašje. Tako će, između ostalog, ubuduće stanovnici za ovjeru autentičnosti rukopisa, za ovjeru prijepisa ili preslike originala izdvajati samo jednu marku kao što je to praksa i u susjednim općinama. Izvodi, potvrde i uvjerenja iz matičnih knjiga plaćat će se tri marke, vjenčanja u redovnom terminu 30, po izboru dana 70, a izvan radnog vremena 100 maraka. Za zaključenje braka u neradne dane bit će potrebno izdvojiti 150 maraka. Ovjera trgovačkih knjiga iznosit će 20 maraka. Odluka će se primjenjivati od 1. travnja. 

Vijećnici su razmatrali i usvojili nacrt Odluke o dopunama Odluke o komunalnom redu. Izmjene se odnosne na dio kojim bi se spriječilo nedozvoljeno parkiranje na javnim površinama. Kad se usvoji ova Odluka bit će zabranjeno parkiranje i zaustavljanje vozila na javnim površinama u ulicama: I.; II.; III. (od Doma zdravlja do hotela „Rivijera“); IV.; V.; VI (od križanja sa V. do križanja sa I. ulicom).; VIII. (od križanja sa III. do križanja sa V. ulicom i od križanja sa II. do SŠC fra „Martina Nedića“ Orašje), izuzev u slučajevima kada je to dozvoljeno prometnim znakom. Kazna će biti 40 maraka, a komunalni redari će koristiti i lisice za blokadu kotača za prekršitelje.

Rješenjem o razrješenju i imenovanju članova Upravnog vijeća JU Centar za kulturu, razriješeni su dosadašnji članovi zbog isteka mandata, a Vijeće je imenovalo nove na temelju rezultata javnog natječaja u sastavu: Drago Kopić, Ivana Ivanović i Zorica Raguž-Osmanagić.

Vijećnici su dali suglasnost na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića „Pčelica“ Orašje i na Odluku o neusvajanju Izvješća o radu direktora J.P. „Vodovod i odvodnja“ d.o.o. Orašje u 2013. godini.

Na kraju sjednice usvojeno je Izvješće o radu Općinskog pravobraniteljstva u Orašju za 2014. godinu.