11. Kolona sjećanja iz Orašja za Vukovar

Ispis

Kolona Vukovaru 2018

Kolona Vukovaru 2018
Dragovoljci, veterani, ratni vojni invalidi, djeca poginulih i živih branitelja iz općina Orašje i Domaljevac-Šamac, njih 80-ak, krenulo je 11 godinu za redom iz Orašja prema Vukovaru u Koloni sjećanja da bi se na dan stradanja Vukovara

18. studenog poklonili svim žrtvama. U Koloni je i 25 sudionika iz općine Domaljevac-Šamac koji će do nedjelje prepješačiti blizu 80 kilometara. Kroz gradove i općine u Hrvatskoj, kroz koja budu  prolazili, položit će vijence i zapaliti svijeće za poginule branitelje iz tih sredina, a uoči polaska iz Orašja poklonili su se i žrtvama Posavine, te položili cvijeće i upalili svijeće kod Spomen obilježja u parku u Orašju. Posavske branitelje na polasku iz Orašja ispratio je i općinski načelnik Stanko Vincetić čime je iskazao podršku jedinstvu branitelja iz općina Orašje i Domaljevac Šamac s braniteljima Vukovara. „Puno je zajedničkih poveznica između Orašja i Vukovara, osobito kroz obranu ova dva herojska grada, a jedna od najčvršćih je ova Kolona sjećanja koju treba njegovati i čuvati“, istaknuo je načelnik Vincetić.

Žrtvama Vukovara osmu godinu poklonit će se i maratonci iz općine Orašje. Nakon što se poklone poginulim braniteljima kod Spomen obilježja u parku u Orašju, Ivo Martinović, Davor Bijelić i Mateo Miličić istrčat će maraton do Vukovara, a u Županji će im se po tradiciji pridružiti i Tomo Knežević.