Učenici iz osnovne škole Bok pobjednici prvenstva u malom nogometu

Ispis

DanOP18 3

DanOP18 3
Trećeg dana obilježavanja Dana općine Orašje, u organizaciji Športskog saveza općine Orašje i Nogometnog saveza Posavske Županije, održano je prvenstvo učenika osnovnih škola Županije Posavske u malom nogometu.

Natjecanje na terenu od umjetne trave stadiona „Goal“ u Orašju privuklo je veću pozornost ljubitelja nogometa iz Orašja i okolice. U konkurenciji svih sedam osnovnih škola najviše uspjeha imali su učenici iz osnovne škole u Boku. U finalnom susretu igrale su momčadi iz osnovnih škola Stjepana Radića iz Boka i Vladimira Nazora iz Odžaka, inače prošlogodišnjeg pobjednika. Nakon izvođenja sedmeraca bolji su bili učenici trenera Marija Damjanovića, koji su tako osvojili prvo mjesto. U borbi za treće mjesto učenici OŠ Ruđera Boškovića iz Donje Mahale, također su nakon neodlučenog rezultata bili uspješniji nakon penala od vršnjaka iz OŠ fra Ilije Starčevića iz Tolise. Priznanja, diplome, nagrade i pehare najboljima uručili su Iljo Dominković, tajnik ŠSOO i Mladen Marković, pomoćnik načelnika Općine Orašje.

U večernjim satima u hotelu Navis održan je prvi dio književne večeri, odnosno Susret pjesnika u Posavini na kojem je među ostalim bio i Ivan Sivrić, predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne i Đuro Vidmarović, predsjednik Društva hrvatskih književnika Republike Hrvatske.