Osmi sastanak Zajedničkog upravljačkog Tima za implementaciju Projekta "Invest in LOG"

Ispis

Osmi Invest in LOG

Osmi Invest in LOG
U Orašju je, u prostorijama Centra za poduzetništvo Općine Orašje, održan osmi sastanak Zajedničkog upravljačkog Tima za implementaciju Projekta „Invest in Lipik, Orašje & Garešnica“ – Invest in LOG.

Članovi Tima aktivno su raspravljali o aktivnostima projekta, podjelama zaduženja i obavezama, dinamici izvođenja aktivnosti, te vremenu neophodnom za pojedine aktivnosti. Inicijalno je dogovoreno održavanje drugog sastanka PAB-a odnosno Zajedničkog Savjetodavnog odbora projekta tijekom rujna ove godine, a na kojem će biti prezentirane dosadašnje završene aktivnosti i ostvareni rezultati projekta. U pripremi su i javni pozivi za edukaciju malih i srednjih poduzetnika i obrtnika nakon kojih će za minimalno 40 prijavljenih kandidata u Orašju, Lipiku i Garešnici biti održani ciklusi edukativnih radionica tijekom listopada i studenog. Teme edukacija bit će: pristup međunarodnim tržištima, marketing u malom i srednjem poduzetništvu, međunarodni standardi, cost-benefit analiza i europski programi i fondovi. Projektni partneri iz Garešnice informirali su prisutne kako je javna nabava za izvođača izrade zajedničkog prekograničnog virtualnog inkubatora pri kraju, te će se kroz nekoliko dana izvršiti otvaranje ponuda i odabir ponuđača s kojim bi do kraja ovog izvještajnog perioda trebao biti potpisan ugovor.

Projekt „Invest in Lipik, Orašje & Garešnica“ – Invest in LOG implementira se u okviru Programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020. Opći cilj Projekta je doprinijeti održivom gospodarskom razvoju i povećanju zaposlenosti kroz stvaranje efikasnog i učinkovitog poduzetničkog eko sistema u prekograničnom partnerskom području (Orašje, Garešnica, Lipik), a njegovi specifični ciljevi su unapređenje strukture i kvalitete poslovnih usluga u poduzetničkim potpornim institucijama prekograničnog partnerskog područja i povećanje konkurentnosti i rasta MSP-a u prekograničnom partnerskom području. Ukupna vrijednost Projekta je 731.906,95 EUR-a, od čega EU financira 85 % vrijednosti Projekta (622.120,89 EUR-a), a Općina Orašje kao njegov nositelj i partneri Grad Lipik i Poduzetnički centar Garešnica sufinanciraju isti u iznosu od 15 % (109.786,06 EUR-a).