U Orašju održana debata o ulozi lokalne zajednice u EU integracijama

Ispis

EUuOR 1

EUuOR 1
Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Khaldoun Sinno posjetio je Orašje gdje je održana završna javna debata o ulozi lokalne zajednice u procesu pristupanja EU, a u okviru projekta Ureda specijalnog predstavnika Europske unije

u Bosni i Hercegovini pod nazivom: "Lokalna zajednica prEUzima inicijativu". Tijekom javne debate izdvojilo se nekoliko ključnih tema, prvenstveno u oblasti razvoja poljoprivrede i plasmana proizvoda na veliko europsko tržište. Također, prisutni su se interesirali za alate koji mogu doprinijeti ruralnom razvoju i socijalnom poduzetništvu. Prije javne debate, zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Sinno održao je sastanak s načelnikom Općine Orašje Stankom Vincetićem i predsjednikom Općinskog vijeća Orašje Marijem Oršolićem na kome su razgovarali o općini, projektima, trenutnim problemima i budućim planovima. Nakon debate na kojoj je između ostalih govorio i ambasador Republike Francuske u BiH Guillaume Rousson, organiziran je informativno-edukativni sajam na kojem su izlagali predstavnici projekata koje financira EU i drugi donatori, a koji direktno doprinose ekonomskom i održivom razvoju lokalnih zajednica.

Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) u okviru projekata „Lokalna zajednica prEUzima inicijativu“ posjetio je petnaest lokalnih zajednica BiH, u kojima su održane javne debate s više od 1500 učenika, predstavnika svih segmenata društva. Projekt je uključivao angažman više od 20 međunarodnih, regionalnih i domaćih eksperata koji su ukazali na izazove i mogućnosti koje nudi proces pristupanja EU, priopćeno je iz Europske unije u BiH.

EUuOR 3

EUuOR 3

EUuOR 2

EUuOR 2