Do 23.4. produžen rok za prijavu na Javni poziv za poduzetništvo u poljoprivredi i proizvodnji hrane

Ispis

Poljo13

Poljo13
Do 23.4 produžen je rok za prijavu na “Javni poziv za učešće u programu za razvoj poduzetništva u poljoprivredi i proizvodnji hrane (Agro-food start-up)” u okviru projekta „Lokalni integrirani razvoj“ (LIR), koji primarno financira Europska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH). Ovim javnim pozivom pozivaju se sve fizičke osobe i registrirani obrti sa područja jedinica lokalne samouprave Orašje, Odžak i Domaljevac-Šamac da podnesu prijavu za učešće u Start-up programu podrške poduzetništvu u poljoprivredi i proizvodnji hrane (Agro-Food Start-Up).

U okviru ovog javnog poziva, podnositeljima prijava će biti na raspolaganju paketi podrške:
1. Specijalistički višednevni trening program za poduzetnike;
2. Bespovratna financijska podrška za realizaciju najbolje ocijenjenih biznis planova;
3. Mentorska podrška i praćenje tokom prve godine poslovanja.

Sve predložene poslovne ideje fizičkih osoba i djelatnosti obrta koji se prijavljuju na ovaj javni poziv moraju biti isključivo vezane za sektor poljoprivrede i proizvodnje hrane, odnosno djelatnosti koje dodaju novu vrijednost primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i postižu visok nivo finalizacije proizvoda.

Fizičke osobe i registrirani obrti koji ispunjavaju osnovne uvjete pozivaju se da dostave prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju najkasnije do 23.04.2018. godine do 17:00 sati.

Ovdje možete pogledati Javni poziv, smjernice za podnošenje prijave i prijavni obrazac