Održano natjecanje u kuhanju fiša i čobanca, a obilježena i 25. godina osnutka Vojne ratne bolnice Tolisa

Ispis

Daniopcine17 2verzija2

Daniopcine17 2verzija2
Više stotina posjetitelja okupilo se drugoga dana obilježavanja Dana općine Orašje kako bi, nakon natjecanja zajedno kušali specijalitete iz kotlića. Natjecanje u kuhanju fiša i čobanca i ove godine održano je u organizaciji

Lovačke udruga Sava i Ribolovačke udruge Šaran. Majstori kotlića strpljivo su kuhali, birali začine i dodavali svatko svoju tajnu kako bi dobili najbolji okus, boju i pikantnost, a Orašjem se širio miris fiša i čobanca. Za pripremu odličnog fiš paprikaša i čobanca Općina je osigurala meso i ribu, kao i kompletne začine, a sve ekipe imale su na raspolaganju četiri sata za kuhanje. Prvo mjesto u kuhanju fiša osvojila je ekipa iz Tolise, dok je za najbolji skuhani čobanac proglašena ekipa iz Oštre Luke.

U dvorištu Franjevačkog samostana u kojem je u ratu djelovala Vojna ratna bolnica Tolisa, obilježena je 25. obljetnica njenog osnutka, na čijem su se svečanom postrojenju okupili liječnici, medicinske sestre i drugo osoblje koje je tada radilo. Ratna vojna bolnica formirana je 19.10.1992. godine kao strateška i humanitarna potpora maloj preostaloj enklavi hrvatskog naroda u bosanskoj Posavini. Obilježavanje je počelo sv. Misom, nastavljeno polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja, a završilo postrojavanjem i zajedničkim ručkom. 

Daniopcine17 2verzija3

Daniopcine17 2verzija3

Daniopcine17 2 3

Daniopcine17 2 3