Radionica za partnere na projektima u sklopu IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020

Ispis

Interreg 2

Interreg 2
Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske održava dvodnevnu radionicu u Orašju o provedbi projekata u sklopu IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020. Općina Orašje

kao nositelj projekta "Invest in LOG" (Investirajte u Lipik, Orašje i Garešnicu) aktivno je uzela učešće u ovoj radionici na kojoj su svim sudionicima i partnerima predstavljeni ključni aspekti implementacije projekta. U radionici je učešće uzelo više od 50 sudionika, s obzirom na to da su svi koji budu radili na projektima, u obavezi sudjelovati na jednoj od tri ovakve radionice. Druge dvije bit će održane u Herceg Novom i Zadru.

"Od 164 pristigla prijedloga po Prvom pozivu odabran je 21 prijedlog vrijednosti od 400.000 do 2.000.000 EUR, i predstavnici tih projekata su ovdje na radionici u Orašju. Projekt Općine Orašje "Invest in LOG" je jedan među boljim projektima koji nastoji podržati poduzetnike kroz edukaciju, infrastrukturu, umrežavanje, a ne direktno u novcu kako se to obično misli. Početkom 2018. godine bit će objavljen i Drugi poziv za dostavljanje projekata prekogranične suradnje u kojem će biti raspoređeno 40 milijuna eura pa svakako pozivamo zainteresirane da to prate" kazala je Anđa Galiulin program menadžer Upravljačkog tijela Programa prekogranične suradnje.

Projekt "Invest in LOG" vrijedan je  731.906,95 EUR od čega Europska unija financira projekt s 85% sredstava, a s 15% nositelj Općina Orašje i partneri u projektu Grad Lipik i Lokalna razvojna agencija - Poduzetnički centar Garešnica. Općina Orašje raspisala je javni natječaj za voditelja ovoga projekta, a čim on bude izabran bit će organizirana i Uvodna konferencija na kojoj će detaljnije biti predstavljen sam projekt kao i njegovi ciljevi. 

Interreg 1

Interreg 1