Donesena Odluka o dodjeli novčanih nagrada i pomoći studentima za 2014/2015 godinu i imenovano Povjerenstvo za provedbu tog natječaja

Ispis

VIjece24

VIjece24
Dvadesetčetvrta sjednica Općinskog vijeća održana je 5.2.2015. godine s usvojenim dnevnim redom od 17 točaka ali je kasnije jednu točku povukao predlagač. Nakon što su vijećnici usvojili Izvod iz zapisnika s 23. sjednice,

postavili vijećnička pitanja i predložili inicijative, Općinski načelnik je obrazložio Plan implementacije Integrirane Strategije lokalnog razvitka općine Orašje od 2015. do 2017. godine kojeg su vijećnici usvojili.

Vijećnici su raspravljali i o izmjenama Odluke o utvrđivanju granica naseljenih mjesta na području općine Orašje. Odlukom iz 2003 godine utvrđene su granice naseljenih mjesta općine: Orašje- naselje gradskog tipa i sela- Bok, Bukova Greda, Donja Mahala, Kopanice, Kostrč, Jenjić, Matići, Oštra Luka, Tolisa, Ugljara i Vidovice. Kako se u naselju Donja Mahala stvorila potreba da se granice naseljenog mjesta prošire, odnosno građevinski rajon i to iz pravca sjevera prema jugu u Franjevačkoj ulici na potezu od objekta Mjesne zajednice Donja Mahala do granice sa K.O. Tolisa i K.O. Kostrč, Općinsko vijeće usvojilo je prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o utvrđivanju granica.

Usvojena je i jedna izmjena u Odluci o organizaciji i načinu naplate parkiranja u gradu Orašju koja se odnosi na naplatu parkiranja u Trećoj ulici na desnoj strani kolnika od križanja s IV ulicom do križanja s VI ulicom.

U Odluci o upravljanju grobljima propisano da se poslovi upravljanja grobljima na području općine Orašje mogu povjeriti javnom komunalnom poduzeću i drugim pravnim subjektima registriranim za obavljanje tih djelatnosti. Vijećnici su podržali izmjenu da se ti poslovi mogu povjeriti i samostalnim radnjama koje su registrirane za obavljanje ovih djelatnosti.

Predlagač je povukao točku prijedlog Odluke o povjeravanju poslova upravljanja grobljima na području Mjesne zajednice Vidovice radi dodatne provjere.

Kako je Proračunom Općine Orašje za 2015. godinu povećan iznos sredstava namijenjen izdacima za naknade vijećnika Općinskog vijeća i članova odbora Općinskog vijeća, Vijećnici su usvojili Odluku kojom su  povećane naknade: stalne mjesečne sa 135,00  na 150,00 KM, a za dopredsjednika sa 405,00 na 450,00 KM, naknade za prisustvo sjednici Vijeća  sa 45,00 na 70,00 KM, i naknade za članove stalnih radnih tijela Vijeća sa 45,00 na 50,00 KM po sjednici.

Općinsko vijeće dalo je poslovni prostor od 36 kvadratnih metara Crvenom križu Županije Posavske na period do godinu dana u zakup, ali bez plaćanja zakupnine, za obavljanje svojih djelatnosti.

Donesena je Odluka o dodjeli jednokratne novčane nagrade uspješnim studentima i jednokratne novčane pomoći studentima iz obitelji slabijeg imovnog stanja u akademskoj 2014./2015. godini. Ovom Odlukom utvrđeni su uvjeti, način i kriteriji za dodjelu jednokratne novčane nagrade i pomoći studentima, broj, visinu novčane nagrade -  pomoći, te postupak dodjele i izvor sredstava. Dodijelit će se 25 novčanih nagrada -  pomoći od 1.000,00 KM po studentu i to: 10 uspješnim studentima i 15 studentima iz obitelji slabijeg imovnog stanja. Općinski načelnik je zadužen da raspiše javni natječaj po ovoj odluci.

Imenovano je i Povjerenstvo za provedbu Natječaja za dodjelu novčanih nagrada – pomoći studentima u sastavu: Ana Nedić, Josip Mikić, Jasmina Tupaja, Magdalena Brašnić i Mato Dominković.

Prijedlogom Rješenja o razrješenju i imenovanju člana Općinskog izbornog povjerenstva Rizama Tukulj razriješena je dužnosti zbog isteka mandata, a na temelju rezultata javnog natječaja imenovana je Sadija Subašić.

Marijan Brašnić razriješen je dužnosti člana Odbora za financije i proračun Općinskog vijeća Orašje, a na njegovo mjesto imenovan je Goran Topić.

Zikrija Kičin razriješen je dužnosti člana Odbora za društvene djelatnosti i pitanja mladih Općinskog vijeća Orašje, a na to mjesto imenovan je Maid Mujkić.

Vijećnici su dali suglasnost na Plan održavanja lokalnih cesta na području općine Orašje za 2015. godinu, a na kraju sjednice informaciju o dodjeli novčane pomoći za obnovu oštećenih i uništenih stambenih prostora na području općine Orašje u 2014. godini izložio je Marko Oršolić, predsjednik Povjerenstva, a informaciju o dostavljenim tužbama djelatnika općine predsjednica Vijeća Jelena Martinović Čolić.