Obavijest o dezinsekciji komaraca

Ispis

KomarciZemlja

KomarciZemlja
Obavještava se stanovništvo Općine Orašje da će se provođenje dezinsekcije komaraca na području Općine Orašje vršiti u nedjelju 22.06.2014. godine i ponedjeljak 23.06.2014 godine i to na slijedeći način:

u toku dana obavljat će se dezinsekcija na vodenim površinama – larvicidni tretman, a u poslijepodnevnim satima obavit će se dezinsekcija zaprašivanjem - adulticidni tretman (suzbijanje odraslih komaraca). 

Tijekom zaprašivanja sve osobe, a naročito osobe s kroničnim respiratornim bolestima i dišnim tegobama, kao i hrana te pčele i sve ostale domaće životinje trebaju se skloniti od direktnog utjecaja sredstva koja će se koristiti.
U tu svrhu preporučujemo prije dezinsekcije skloniti sve životinje i hranu koja je pohranjena na otvorenom, a tijekom dezinsekcije zatvoriti prozore i boraviti u zatvorenom prostoru.
Svu hranu, voće i povrće koje neće biti moguće zaštititi prilikom dezinsekcije potrebno je nakon dezinsekcije, a prije upotrebe, dobro oprati kako bi se izbjegli mogući neželjeni utjecaji sredstava za dezinsekciju.