Usvojen Proračun Općine Orašje za 2014. godinu

Ispis

Vijece13Na 13. sjednici Općinskog vijeća Orašje održanoj 30. prosinca 2013. godine  vijećnici su usvojili prijedlog najvažnijeg financijskog dokumenta za narednu godinu – Proračun. Proračun u iznosu 5.091.400,00 KM

 podržalo je 13 vijećnika, a 10 ih je bilo protiv. Ukupno planirani  rashodi i izdaci Općine Orašje za 2014. godinu iznosit će 4.991.400 KM, a višak sredstava odnosno suficit u iznosu od 100.000 KM upotrijebit će se za pokriće dijela deficita iz 2011. i 2012. godine.

Nakon usvajanja prijedloga Proračuna za 2014. godinu vijećnici su podržali i Odluku o izvršenju proračuna odnosno odluku kojom se uređuje struktura prihoda i primitaka, rashoda i izdataka proračuna, njegovo izvršavanje, prioriteti plaćanja, opseg zaduživanja i jamstava, upravljanje javnim dugom, prava i obveze korisnika proračunskih sredstava, ovlasti Općinskog načelnika i općinskih službi, kao i druga pitanja o izvršavanju proračuna.

Odlukom o utvrđivanju javnog interesa Općinsko vijeće utvrdilo je da je od javnog interesa izgradnja uređaja za tretman otpadnih voda, te se stoga u navedene svrhe može pristupiti potpunom izvlaštenju zemljišta površine 7.847 m² u privatnom vlasništvu odnosno suvlasništvu. Sredstva za isplatu naknade vlasnicima osigurat će se iz proračuna Općine Orašje, a sredstva za izgradnju objekta iz kreditnih sredstava Europske investicijske banke u okviru projekta WATSAN.

Društvu „N&N“ Ivša d.o.o. Orašje dodijeljeno je neizgrađeno građevno zemljište površine od 10.515 m2 na korištenje radi građenja gospodarsko-poslovnih objekta, a na temelju prethodno provedenog javnog natječaja u skladu s odlukama o urbanističkom planu i provođenju urbanističkog plana Orašja.  

Posljednja točka dnevnog reda 13. sjednice Općinskog vijeća bila je prijedlog Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva u korist Pere Vincetića koji je kao investitor izgradio septičku jamu na zemljištu upisanom kao društvena svojina za koje je dužan platiti i naknadu od 15,00 KM/m2