Prvi Međunarodni sajam poduzetništva u Orašju u sklopu EU projekta "Invest in LOG"

Ispis

Sajam Invest in LOG1

Sajam Invest in LOG1
U sklopu projekta "Invest in LOG" u Orašju je održan 1. Međunarodni sajam poduzetništva Orašje 2019 - MSPOO, kojeg je otvorenim proglasio predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić. Općina Orašje bila je nositelj sajamske

manifestacije kao vodeći projektni partner i nositelj projekta "Invest in Lipik, Orašje & Garešnica", u suradnji s projektnim partnerima Gradom Lipikom i lokalnom razvojnom agencijom Poduzetničkim centrom Garešnica, te sajamskim partnerom Vladom Županije Posavske. Trodnevni sajam održan je u Sportsko-školskoj dvorani u ŠC fra Martina Nedića u Orašju uz sudjelovanje oko 40-tak izlagača malih i srednjih poduzetnika iz prekograničnog područja, obrtnika i zadruga, te poljoprivrednih proizvođača iz općina Orašje, Lipika i Garešnice sa svrhom ubrzanja efikasnijeg razvoja u svim granama gospodarstva, stvaranja boljeg poslovnog okruženja, kvalitetne i sustavne domaće i međunarodne promocije razvojnih potencijala općine Orašje, Županije Posavske i njenih poduzetnika, te međusobnog umrežavanje poslovnih subjekata.

Općinski načelnik Stanko Vincetić osobito je pozdrave uputio gostima iz Lipika i Garešnice, gradova koji su skupa s Vladom Županije Posavske i Europskom Unijom, omogućili realiziranje ovog prvog međunarodnog sajma poduzetništva kroz projekt Interreg IPA. Kazao je da su sajmovi prigoda za upoznavanje i uspostavu poslovnih kontakata, a rezultat svega toga, uvijek ostane poslovna suradnja na dobrobit svih sudionika, što očekuje i na prvom sajmu u Orašju. „Nakon uspješnih nastupa na mostarskim sajmovima, realiziramo ideju da zbog naših poduzetnika po prvi put na domaćem terenu organiziramo međunarodnu sajamsku manifestaciju kojom se možemo ponositi, a zahvalnost dugujemo svim izlagačima. Na ovom prostoru često nismo svjesni čime se naša privreda bavi, što sve proizvodimo, nudimo i izvozimo, sve dok se ne okupimo na jednom mjestu, a upravo je ova sajamska manifestacija prigoda da se pokažemo javnosti“, poručio je načelnik Stanko Vincetić.

Mladen Dolić, predsjednik Gradskog vijeća Lipika čestitao je odličnoj sajamskoj manifestaciji. Željko Rijetković, dogradonačelnik Grada Garešnice je naglasio da suradnja Orašja, Lipika i Garešnice dobiva konture u konkretnom smislu, što zorno pokazuje sajam u Orašju. U sklopu otvorenja Sajma održana je i video prezentacija promotivnog filma općine Orašje i grada Garešnice. U okviru zabavnog dijela programa nastupili su mališani Dječjeg vrtića Orašje i Udruga „Put u život" Orašje. 

Sajam Invest in LOG

Sajam Invest in LOG