Komedija Boing Boing oduševila publiku u Orašju

Ispis

BoingKatarina

BoingKatarina
Glumci Gradskog kazališta "Joza Ivakić" iz Vinkovaca s komedijom „Boeing Boeing“ nastupili su u prepunoj Kino-dvorani Orašje, povodom Dana općine. Smijeha i pljeska nije nedostajalo, a šest glumaca konstantno je držalo

pozornost publike, koja ih je na koncu nagradila ustajanjem na noge i zasluženim burnim pljeskom. Priliku pogledati ovaj zanimljiv kazališni komad nisu propustile mnoge osobe iz javno političkog i kulturnog života općine Orašje, među kojima je i načelnik Stanko Vincetić, te ministar prosvjete, kulture i sporta Županije Posavske Drago Kopić. Vrlo zapaženu ulogu u predstavi imala je i glumica Katarina Krištić iz Oštre Luke, članica vinkovačke kazališne skupine, kao i Dorian Paulić, rodom iz Gorskog Kotara, ali sa prebivalištem u Orašju.

Priča komedije Boing Boing vrti se oko Bernarda (Dorian Paulić), mladoga pariškoga arhitekta, koji tri zaručnice - stjuardese. Njegove zaručnice - Britanka Gloria (Matea Grabić Ćaćić), Talijanka Gabrielle (Matea Marušić) i Njemica Gretchen (Katarina Krištić) izmjenjuju se u njegovom stanu prema dobro uhodanom rasporedu, ali kada se iz vedra neba pojavi njegov poznanik Robert (Vladimir Andrić), koji ima vlastitu osmrtnicu u džepu, raspored druženja krene se urušavati, a Robert i Bernard pokušat će da se tri zaručnice ne susretnu. Komediju Boing Boing napisao je francuz Marc Camoletti čija je praizvedba bila u Parizu 1960 godine i odmah je postala senzacionalno uspješna. Igrala je u neprekinutom trajanju punih 19 godina. U engleskom prijevodu imala je svoju premijeru u Londonu samo dvije godine kasnije i igrala je punih sedam godina.