Susret gospodarstvenika i osoba iz javnog života na Večeri Hercegovine u Posavini kao uvertira festivalu "Dani hrvatskog filma"

Ispis

Vecer Hercegovine 2018a

Vecer Hercegovine 2018a
Svojevrsna uvertira filmskog festivala već je tradicionalna šesta u nizu: Večer Hercegovine u Posavini, čime je nastavljeno održavanje susreta sjevera i juga odnosno uglednih i uspješnih gospodarstvenika, poduzetnika,

osoba iz javnog života, predstavnika politike, kulturnog, vjerskog i akademskog života Hercegovine, Posavine ali i cijele Bosne i Hercegovine. Ovo druženje zamišljeno je s osnovnim ciljem da se hercegovci i posavljaci zbližavaju, kako na gospodarskom tako i na kulturnom, sportskom i drugim poljima djelatnosti. Prigoda je to da se osobe koje obnašaju javne dužnosti još bolje upoznaju i dogovore međusobnu suradnju. Organizatori su vlade Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije, a domaćin Posavska Županija. Kao i svake, hrvatski član Predsjedništva akademik Dragan Čović došao je i ove godine u Orašje. „Duboko vjerujem, neraskidiva je povezanost svih nas večeras ovdje i svih onih koji su večeras s nama iako nisu ovdje prisutni. Ja vjerujem da je to jedini put za hrvatski narod, da se sačuva, održi, opstane u BiH. Imamo svoju domovinu, svoj narod i ovakvo zajedništvo.“ kazao je dr. Dragan Čović. Klaić, kao domaćin večeri zajedništva, uručio je prigodne poklone hrvatskom članu Predsjedništva BiH dr. Draganu Čoviću, a u ime predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, poklon je preuzeo Mijo Marić, predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari te kolegama, predsjednicima Vlada HNŽ-a, ŽZH, HBŽ-a. Svečanost večeri prožela je posavska pjesma, običaji i kolo u izvedbi KUD-a Kralj Tomislav iz Tolise, a za goste u zabavnom dijelu večeri bili su zaduženi grupa Brig iz Širokog Brijega i pjevač Mate Bulić.