31. kolovoza i 1. rujna velike gospodarske i kulturne manifestacije u Orašju: Susret Hercegovine i Posavine i Filmski festival

Ispis

Dani filma18

Dani filma18
Filmski festival "Dani hrvatskog filma", ove 23. godine po redu, bit će održan u Orašju od 1. do 8. rujna. Filmski festival održava se uz visoko pokroviteljstvo Hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića.

Supokroviteljica manifestacije je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Na otvorenju “Dana hrvatskog filma” u Orašju 1. rujna u Kino dvorani u Orašju od 20.00 sati očekuje se, po tradiciji, veliki broj glumaca, redatelja i osoba iz svijeta filma, elita hrvatskog glumišta, prijatelja festivala, Orašja i glumca Ive Gregurevića, inicijatora velikog kulturnog događaja. U okviru filmskog festivala bit će predstavljeno osam filmova, šest filmova iz najnovije hrvatske kinematografije koju su prikazani na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli, te gostujući filmovi iz BiH i Srbije. Dan prije otvorenja Filmskog festivala bit će održana "Večer Hercegovine u Posavini". Vlade Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije organizatori su susreta gospodarstvenika i osoba iz javnog života iz Hercegovine i Posavine u Orašju, a domaćin je Vlada Županije Posavske. Večer će se održati na prostoru Športsko rekreacijskog i kulturnog Aqua centra Bazeni Orašje.