Svečana sjednica Općinskoga vijeća Orašje

Ispis

09

09
U sklopu sadržaja obilježavanja Dana općine Orašje 23 listopada u spomen na poginule branitelje brojna izaslanstva položili su danas (24.listopada) vijence uz središnja Spomen obilježja u Orašju. Održana je potom svečana sjednica Općinskoga vijeća

kojoj su bili uz ostale nazočni predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata,  ministar u Vladi FBiH Josip Martić, ministar u Vladi RS Davor Čordaš, dopredsjednik HDZ BiH, zastupnici u Federalnom Parlamentu, generalni konzul RH u BiH Tuzla Ivan Bandić te županijski i općinski dužnosnici, predstavnici javnih institucija, vojske, crkve.

Svečanu akademiju u povodu dana općine Oraše otvorio je predsjednik Općinskoga vijeća Orašje Mehmed Memišević. Predstavio je rad Vijeća koje je u proteklom 4. godišnjeg razdoblju održalo 41 sjednicu ( četiri svečane), 170 Odluka, 99 rješenja, 103 zaključka i 372 akta. Iza dosadašnjeg načelnika općine Orašje Đure Topića je 12. godina uspješnog rada vođenja općine kroz koje je odolijevao izazovima i zadaćama i kada je bilo najteže svojim osobnim zalaganjem dao veliki doprinos u razvoju općine Orašje u svim segmentima života, rečeno je tijekom sjednice. – Bila mi je čast i ponos voditi ovu općinu koju smo unaprijedili u svim segmentima života, kazao je Topić i čestitao novoizabranom načelniku općine Stanku Vincetiću.  Prigodne je riječi za Dan općine uputili su gradonačelnik Garešnice Velimir Žunac, predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić i ministar u Vladi RS-a Davor Čordaš.

Općinsko je vijeće po prva puta dodijelilo javna priznanja koje su uručili načelnik Topić i predsjednik OV Orašje Memišević. Zbog zasluga u očuvanju teritorijalnog integriteta i obrane stanovnika općine Orašje u Domovinskome ratu, 106 HVO brigada Orašje dobila je javno priznanje koje je u ime brigade primio Ilija  Mišković, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata.

Javna priznanja primila su i zaslužne osobe: dr. Galib Šljivo, glumac Ivo Gregurević i Mediha Isić. Dr. Šljivo je ostavio neizbrisiv trag svojeg rada u općini, Posavini i BiH kroz svoj znanstveni rad. Glumac Gregurević je svojem kraju darovao najveći kulturni događaj – filmski festival a građanka Mediha Isić je pokazala rijetko viđenu pribranost i hrabrost  pojedinca u sprječavanju naoružanih razbojnika u pljački.

10

10
 11
11