Konferencijom INVEST IN ORAŠJE i sportskim sadržajima počinju sadržaji za Dan općine

Ispis

04

04
Prigodnim petodnevnim sadržajima općina Orašje danas počinje obilježavanje Dana općine 23. listopada. Na poziv načelnika općine Đure Topića danas (21.10.) okupit će se gospodarstvenici na konferenciji Invest In Orašje

u novootvorenom hotelu Navis. Cilj konferencije je bio predstavljanje općine Orašje kao potencijalne investicijske destinacije, te uloge i značaja poduzetničkih potpornih institucija u kreiranju povoljnog poslovnog okruženja i razvoju malog i srednjeg poduzetništva. Konferencija“Invest In Orašje“ dio je aktivnosti koje se provode u okviru Projekta“ Održivi lokalno ekonomski razvoj općine“, projekt Mosled kojeg financira Europska Unija, kroz IPA 2011 – Potpora lokalnom ekonomskom razvoju u BiH. Ukupna vrijednost projekta je 461.265,93 KM od čega EU financira 391.885,93 eura, a općina Orašje i partneri ( Poduzetnički centar Pleternica i Udruga privatnih poduzetnika Orašje) sufinanciraju projekt sa 69.380,00 eura.

Gospodarski, sportski i kulturno-zabavni sadržaji te gastro festival, odvijat će se do utorka 25. listopada. Na sam Dan općine, u nedjelju 23. listopada, kako to i dolikuje datumu, središnji su sadržaji u znaku sjećanja na poginule vitezove Posavine. Bit će položeni vijenci kod Spomen obilježja u Vidovicama i održana Sv. misa za poginule branitelje u  crkvi u Vidovicama. Svečana sjednica Općinskog vijeća Orašje održat će se u ponedjeljak 24. listopada, na kojoj će po prvi puta, u poslijeratnom razdoblju,  biti uručena javna priznanja zaslužnima u različitim segmentima javnog i društvenog života općine Orašje.