200.000,00 kuna od Vlade Republike Hrvatske za opremanje sportske dvorane

Ispis

DrzavniMatica 1

DrzavniMatica 1
Vlada Republike Hrvatske preko Državnog ureda za Hrvate izvan RH donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje, kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod

u BiH među kojima je i Općina Orašje s projektom Športska oprema za opremanje dvorane Športsko kulturnog centra u Orašju. Tom projektu dodijeljena je financijska potpora od 200.000,00 kuna o čemu je ugovor potpisao načelnik Đuro Topić u Zagrebu. Športska dvorana je jedini objekt takve vrste na području općine Orašje koja ispunjava uvjete za sportska natjecanja u različitim sportovima sa osnovnom svrhom za odvijanje redovnog školskog programa u Orašju. "Učenici srednje škole će imati priliku da nakon završetka ovog projekta, a mi se nadamo ubrzo još ove godine, imati uvjete za rad u dvorani. Osim same materijalne koristi, ova pomoć je puno više bitna kao psihološka i moralna podrška koja se osjeća od Hrvatske kao potpora dok se steknu uvjeti i standardi da Bosna i Hercegovina uđe u Europsku uniju, a do tada da što više Hrvata ostane u Bosni i Hercegovini i ova pomoć ide u tome smjeru." kazao je u svojoj izjavi za HRT načelnik Đuro Topić.

Uz Zvonka Milasa, predstojnika Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, na svečanosti potpisivanju su, između ostalih, nazočili ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač i veleposlanica Bosne i Hercegovine u RH Renata Paškalj. Vlada RH dodijelila je sredstava za 65 projekata, a uz projekt Općine Orašje, financijsku potporu dobila su još dva projekta: Vlade Županije Posavske i Županijske bolnice Orašje odnosno projekt uvođenja informacijskog sustava u Županijsku bolnicu Orašje i projekt uređenja vanjskog dijela Tehničkog bloka Bolnice.

DrzavniMatica 2

DrzavniMatica 2

DrzavniMatica 4

DrzavniMatica 4

DrzavniMatica 3

DrzavniMatica 3