Uvjerljiva pobjeda HDZ BiH: Stanko Vincetić novi je načelnik Općine Orašje

Ispis

Stanko

Stanko
Prema preliminarnim, nepotpunim i neslužbenim rezultatima Središnjeg izbornog povjerenstva novi načelnik Općine Orašje je kandidat HDZ BiH Stanko Vincetić iz Donje Mahale. Njega je izabralo 4.013 glasača, dok je Oršolić Joso,

kandidat Koalicije Zajedno, dobio 2.281 glas.  Stanko Vincetić rođen je 1978. godine, a završio je studij organizacije i informatike u Varaždinu. Oženjen je i otac dvoje djece. Obnašao je dužnost v.d. ravnatelja Federalnog zavoda za zapošljavanje Orašje, a trenutno je i predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Orašje.

Za novi sastav Općinskog vijeća Orašje najviše mandata dobio je HDZ BiH odnosno dobio je 3.752 glasa. Tri puta manje odnosno 1.264 glasa dobila je Koalicija Zajedno - HDZ 1990/Posavska stranka, dok je SDA dobila 673 glasa. Slijede Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine, SBB - Fahrudin Radončić, SDP i HSS BiH.

Središnje izborno povjerenstvo u Sarajevu treba još prebrojati glasove tri mobilna tima iz Orašja, kao i dopisne, te glasove na nepotvrđenim listićima, ali se ne očekuje da će to bitno utjecati na konačne rezultate.

Od ukupno 16.235 registriranih odazvalo se 7.116 glasača na području općine Orašje što znači da je izlaznost bila 43,83%.