Nova radna mjesta i nove poslovne investicije u okviru projekta "Razvoj napredne poduzetničke infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Dusine"

Ispis

PoslovnaDusine

PoslovnaDusine
Na području općine Orašje, u tijeku je implementacija općinskog projekta pod nazivom: "Razvoj napredne poduzetničke infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Dusine", kojim je predviđeno otvaranje minimalno 20 novih radnih mjesta,

minimalno dvije nove poslovne investicije, te minimalno tri novouspostavljene usluge za mala i srednja poduzeća u toj zoni.  Cilj ovog projekta, koji se realizira u okviru šireg projekta Lokalnog integriranog razvoja (LIR), kojeg financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), je pridonošenje održivom gospodarskom razvoju i povećanju zaposlenosti na području općine Orašje. Projekt u  „PZ Dusine Orašje“ će biti implementiran zahvaljujući Grant shemi “Unapređenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH za 2016. godinu“, odnosno sufinanciranju Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, EU i UNDP-a u iznosu od 105,916,32 KM, dok će ostatak projekta financirati Općina Orašje.

U okviru projekta će biti unaprijeđena poslovna infrastruktura u „PZ Dusine Orašje“, putem rekonstrukcije sustava za odvodnju oborinskih voda u dužini od 3.792,91 metara, a radit će se i edukacije djelatnika, te malih i srednjih poduzetnika sa područja općine. Osim toga, predviđena je i promocija Poduzetničke zone putem organizacije konferencija temi ulaganja u Poduzetničku zonu, izrade promotivnih plakata, brošura, bilborda, virtualne šetnje, 3D makete, radnog materijala i drugih promotivnih aktivnosti.