Poduzetnici Općine Orašje sudjelovali na Međunarodnom sajmu poduzetništva u Garešnici

Ispis
Objavljeno Srijeda, 18 Rujan 2019

Garesnica Sajam 1

Garesnica Sajam 1
U okviru implementacije Projekta „Invest in Lipik, Orašje & Garešnica", u periodu od 13. – 15. rujna 2019. godine, održan je „Međunarodni sajam poduzetništva Garešnica 2019.“- MSP Garešnica 2019. Sajam je održan u prostoru

Gradske tržnice Garešnica, a svoje proizvode i usluge predstavili su, uz tvrtke, obrte i OPG-ove iz Garešnice i Lipika, i pet tvrtki s područja Općine Orašje: „Maxhoff Grupe“ d.o.o. Orašje, „Temax BH“ d.o.o Orašje, „Inkluziv“ d.o.o. Orašje, Matićanka d.o.o. Matići i Centar za poduzetništvo Općine Orašje. Pozdravnu riječ posjetiteljima i sudionicima Sajma kao domaćini uputili su Josip Bilandžija, gradonačelnik Grada Garešnice, Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika, te Stanko Vincetić, načelnik Općine Orašje, koji su u svojim govorima istaknuli kako su sva tri grada partnera na projektu snažno fokusirana na gospodarski razvoj, te da su ovakve manifestacije doprinos ostvarenju tog razvoja i izrazili spremnost za nastavak suradnje na idućim projektima. Nakon svečanog otvaranja, slijedila je projekcija promotivnih filmova gospodarskih potencija Općine Orašje, gradova Lipika i Garešnice, te obilazak sajma i kulturno zabavni program.

Po završetku Sajma, održan je i 4. sastanak Zajedničkog savjetodavnog odbora Projekta „Invest in Lipik, Orašje & Garešnica“ – Invest in LOG, na kojem je, između ostalog, dogovoren i termin održavanja završne konferencije Projekta - 25. listopada u Lipiku.

Projekt „Invest in Lipik, Orašje & Garešnica“ – Invest in LOG implementira se u okviru Programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020. Ukupna vrijednost Projekta je 731.906,95 EUR-a, od čega EU financira 85 % vrijednosti Projekta (622.120,89 EUR-a), a Općina Orašje kao njegov nositelj i partneri Grad Lipik i Poduzetnički centar Garešnica sufinanciraju isti u iznosu od 15 % (109.786,06 EUR-a).

Garesnica Sajam 2

Garesnica Sajam 2

Garesnica Sajam 3

Garesnica Sajam 3