Promocija zbirke pjesama „Dodir sunca“ i dodjela književne nagrade „Fra Martin Nedić“

Ispis
Objavljeno Četvrtak, 23 Listopad 2014

Vrtic14Dodjela

Vrtic14Dodjela
Tomislav Marijan Bilosnić iz Zadra dobitnik je književne nagrade „Fra Martin Nedić“ za djelo „Odisej“ (pjesme). Plaketu s likom fra Martina Nedića i nagradu uručio mu je predsjednik Upravnog odbora Zaklade „Terra Tolis“

Mario Oršolić. Drugo mjesto pripalo je pjesnikinji Ružici Soldo iz Širokog Brijega za djelo „A kiša samo što nije…“, a treće pjesnikinji Ljerki Mikić iz Kostrča za djelo „Otvaranje kruga“. Ove godine na javni natječaj za dodjelu književne nagrade koja nosi ime fra Martina Nedića, prvog ilirca u Bosni, pristiglo je 30 književnih djela iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Australije. Dodjela književne nagrade iza koje stoji Zaklada „Terra Tolis“ organizirana je u sklopu Dana općine Orašje.

Promocija zbirke dječjih pjesama „Dodir sunca“ autorice Mire Šubašić održana je prvoga dana obilježavanja Dana općine. „Dodir sunca“ je osmo samostalno djelo Mire Šubašić, profesorice hrvatskog jezika u Boku, a ujedno i prva zbirka dječjih pjesama.

U jutarnjim satima Općinskog načelnika Đuru Topića tradicionalno su posjetili polaznici Dječjeg vrtića „Pčelica“ iz Orašja. 

Vrtic14

Vrtic14