Priopćenje za Dane općine Orašje 2020

Ispis
Objavljeno Srijeda, 23 Rujan 2020

DanOP2020

DanOP2020
Poštovani stanovnici općine Orašje,

kao što već znate bliži nam se Dan Općine Orašje 23. listopada - dan kada su 1992. godine oslobođene Vidovice, a dva dana kasnije i Kopanice čime je zaokružen sadašnji teritorij

općine Orašje. S obzirom na epidemiološku situaciju, koja se sigurno neće značajno promijeniti za mjesec dana, obilježavanje Dana općine Orašje neće biti održano u formi na koju smo svi navikli. Neće biti zabavnih, kulturnih, sportskih, niti drugih manifestacijskih sadržaja zbog nemogućnosti organizacije odnosno zbog odgovornosti i poštivanja važećih mjera Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske po kojima je dozvoljeno okupljanje do 50 osoba u zatvorenom prostoru odnosno do 100 osoba na otvorenom prostoru.

Na sam Dan općine - 23. listopada simbolično će biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća u Kino dvorani Orašje uz nazočnost 25 vijećnika i do 25 gostiju, a prije sjednice bez protokola i u tišini bit će položeni vijenci i upaljene svijeće na Spomen obilježju u Gradskome parku.

Sveta Misa za sve poginule, umrle i nestale branitelje u Domovinskome ratu bit će održana u župnoj crkvi u Vidovicama uz poštivanje epidemioloških mjera.

Uz zdravlje, strpljenje i snagu, proslave Dana općine Orašje održat će se narednih godina, a ove godine ostanimo odgovorni i poštujmo epidemiološke mjere.

Srdačan pozdrav!