Šatori na Graničnom prijelazu: Nema više kućne samoizolacije, svi idu u karantenu na 28 dana

Ispis
Objavljeno Utorak, 14 Travanj 2020

Karantena 1

Karantena 1
Nakon što su Oružane snage postavile po naredbi Federalnog stožera civilne zaštite šatore i na Graničnom prijelazu Orašje koji će služiti za trijažu, Federalni stožer civilne zaštite donio je i naredbu da se svima koji ulaze u BiH,

umjesto dosadašnje četrnaestodnevne kućne samoizolacije, odredi 28 dana karantena. Za Županiju Posavsku karantena je stavljena u funkciju u Orašju. Druge osobe koje nemaju prebivalište na području Županije Posavske bit će policijski otpraćene u karantene u svoje kantone. Stoga Općina Orašje moli sve svoje stanovnike koji su na privremenom radu u inozemstvu da ne kreću kućama jer neće moći 28 dana biti u svojim domovima.

I Županijski stožer cvilile zaštite donio je dopune zapovjedi. Zabranjeno je okupljanje na posjedima i objektima u privatnom vlasništvu (stan, kuća, vikendica, dvorišta i sl.) više od pet osoba, izuzev članova uže obitelji odnosno članova domaćinstva. Isto tako omogućen je rad trgovina cvijeća, svijeća i pogrebne opreme. Sve ostale zapovjedi i dalje su na snazi.

 

Karantena 2

Karantena 2